2019 Convention Song

Title: I’m Still Standing
Music: Elton John
Words: Bernie Taupin
Arranger: Steve Tramack

Opmerkingen van de arrangeur

De song is gearrangeerd voor de Holland Harmony Conventie 2019, oftewel om allereerst in een gemixte samenstelling te zingen. Dit betekent dat veel vrouwen in de bovenste partijen terecht zullen komen en veel mannen in de onderste partijen. Uiteraard zullen daar ook uitzonderingen tussen zitten, en dat mag allemaal!

Het is fantastisch wanneer koren en kwartetten deze song ook in hun eigen koor en/of kwartet willen zingen. Uiteraard kan dat wel betekenen dat sommigen dan van partij gaan wisselen. Dit is allemaal aan de koren en kwartetten zelf om te beslissen hoe ze hiermee om willen gaan.

Gebruik van de song tijdens de conventie

De song is speciaal gemaakt voor het kunnen zingen in de samenstelling zoals we zijn tijdens de conventie, mannen en vrouwen gezamenlijk. De mooiste manier van het invulling geven aan “Passion in Harmony”. Zorg dus vooral dat je vanaf pitch B♭ een voor jou geschikte partij kan zingen!

De extra is dat het nummer ook gearrangeerd is, dat het in vrouwen of mannen samenstelling gezongen kan worden. Dit is geweldig, omdat we dan dit gave nummer ook super kunnen blijven gebruiken NA de conventie met je eigen koor of kwartet, als we niet in gemixte samenstelling zijn.

Pitch advies

Ondanks de vrolijke swing is de muziek in de mineur toonladders geschreven. De oorspronkelijke “key” is in B♭. Dit zou vijf mollen geven in de bladmuziek, waardoor Steve gekozen heeft hem in A op papier te zetten. De teach tracks zijn ook met deze bladmuziek gemaakt.

Mixed samenstelling kan het beste pitchen in B♭ (original key)
Vrouwensamenstelling kan het beste pitchen in D (of D♭)
Mannensamenstelling kan het beste pitchen in A (misschien nog een halfje lager maar dat is niet voor iedereen….)

Bladmuziek

I’m Still Standing (in A)

I’m Still Standing (in D)

Teach tracks (Sonny Vande Putte)

in A

I’m still standing – Full mix
Bass Predominant Bass Left
Baritone Predominant Baritone Left
Lead Predominant Lead Left
Tenor Predominant Tenor Left

in D

I’m still standing – Full mix
Bass Predominant Bass Left
Baritone Predominant Baritone Left
Lead Predominant Lead Left
Tenor Predominant Tenor Left

And remember for the guitar solo section: Air guitar playing enthusiatically encouraged.

ENJOY!!