Aanmelden voor lipdub

Voortbordurend op de opmerkingen gemaakt tijdens de verschillende regiobijeenkomsten betreffende het zondagprogramma zijn we enthousiast aan de slag gegaan.

“Het moet niet te ingewikkeld zijn. Niet moeten zitten luisteren om iets te leren. Liever vooral doen. Het moet interessant genoeg zijn om er voor te blijven, en vooral energie geven.”

We hebben sowieso in de ochtend de power coachings / evaluaties van de koren, die meegedaan hebben in de koren competities. In de middag een mooie show ter afsluiting van een spectaculair weekend. Omdat in de ochtend niet iedereen, en zeker niet de hele tijd, bezig is, zullen we in de ochtend parallel aan de coachings gaan werken aan een waanzinnig gaaf fenomeen, nl. een lipdub!

Lipdub

Een lipdub is een videoclip, bestaande uit één enkele opname, waarin je met een groep je favoriete nummer nasynchroniseert. Zo’n videoclip duurt meestal ongeveer vier minuten en er werken tussen de 10 en soms wel 600 mensen aan mee. Het maken van een lipdub staat garant voor een ochtend creativiteit, spontaniteit en hilariteit!

De oorsprong van dit wereldwijde fenomeen ligt ergens in 2005. Wanneer soldaten uit het leger van het Verenigd Koninkrijk besluiten om een nieuw soort videoclip op te nemen. De lipdub is geboren en een rage barst los. Het succes van de formule zit hem waarschijnlijk in een aantal factoren: zo is het op de eerste plaats gewoon ontzettend leuk om een lipdub te maken. Daarnaast is het eindproduct ook uitermate geschikt om te gebruiken als promotie.

Onze 2019 Convention Song als basis

We hebben dit jaar met “I’m Still Standing” een ‘convention song’ dat heel goed als basis kan dienen voor zo’n lipdub. We kennen hem natuurlijk allemaal! Een opname hiervan maken, ondertussen lopend door het doolhof ‘De Koningshof’ met mooie herkenbare ruimtes. We komen samen in de grote zaal met het podium voor het eind ‘shot’. Het gaat één groot feest worden deze opname maken! Om het voor iedereen mogelijk te maken hieraan mee te doen, zullen we waarschijnlijk het nummer in drie of vier stukken hakken. Aan ieder stuk werkt een andere groep, op een ander tijdstip. Vooraf gaat een creatief team ermee aan de slag om het allemaal soepel te laten verlopen op de dag zelf.

Aanmelden voor deelname

Omdat het voor de organisatie van belang is te weten hoeveel mensen hier aan mee gaan doen, willen we jullie vragen je hiervoor aan te melden. Het is handig voor ons te weten bij welk koor/kwartet je zingt of dat je er bent als gast. Tevens willen we graag weten welke partij je zingt van “I’m Still Standing” in de mixed versie. De geluidsopname zal al eerder gemaakt worden, dus voor het geluid is het zondagochtend niet van belang, wel voor de visuele match.

Aanmelden kan je door te mailen naar Holland Harmony Conventie 2019  o.v.v. Aanmelding Lipdub t.a.v. Thea.

Graag voor 1 februari 2019.