Algemene informatie

Doelstellingen

De Holland Harmony Conventie heeft tot doel:

  • het bieden van een inspirerende omgeving voor koren en kwartetten, specifiek voor ‘barbershop singing and more’
  • het bieden van een solide platform om als groep je te kunnen meten en je eigen ontwikkeling te volgen door de jaren heen
  • het stimuleren van ontwikkeling in zang, ‘stage presence’ en beleving door middel van competitie, coaching en workshops
  • het ruimte geven aan en stimuleren van een ontmoetingsplaats in muziek en vriendschappen

Organisatie

De Holland Harmony Conventie is een evenement georganiseerd door de grootste Nederlandse overkoepelende organisatie voor barbershop zangers, Holland Harmony.  Momenteel zijn 31 koren en 24 kwartetten aangesloten; mannen-, vrouwen- en voor kwartetten ook gemengd. Alleen aangesloten groepen kunnen deelnemen aan de competities.

Conventieteam

Het conventieteam heeft de feitelijke uitvoering van de organisatie.

Eerstkomende conventie / festival

In 2021 zal het grootste evenement in Nederland op het gebied van barbershop voor de 20e keer georganiseerd worden. De datum is iets vroeger in het jaar dan vorige edities nl. 5, 6 en 7 februari.

Conventie of Festival?

Conventie (‘samenkomst’ vert.) is een ingeburgerde term in de internationale barbershop community. Helaas is het woord ‘conventie’ onbegrijpelijk voor buitenstaanders en vertelt het niets over het karakter van het samenzijn. Vandaar dat het conventieteam de conventie 2021 heeft omgedoopt in Sing! 2021 International Barbershop Singing Festival. En het conventieteam noemt zichzelf nu het Festivalteam.

Vorige editie

Op 28, 29 en 30 maart 2019 heeft de meest recente Holland Harmony Conventie plaatsgevonden. Voor alle evenement info klik hier.

Contact

Voor vragen of opmerkingen kan je contact opnemen via sing2021@barbershopzingen.nl