Als een lopend vuurtje… Around the Bar

Natural Blend heeft het vuurtje doorgegeven aan Around the Bar. Zij stelden de vraag: “Vinden jullie het ook altijd zo moeilijk om passende conventiesongs te vinden? Hoe doen jullie dat?”

Around the Bar dankt Natural Blend voor het doorgeven van ‘Het lopend vuurtje’.

De vraag van …

Goede vraag heren en inderdaad, moeilijk en zo belangrijk. Songs vinden die de nodige groei en uitdaging bieden en waar je als kwartet twee jaar lang aan kunt werken en op gecoacht kunt worden zonder dat het verveelt.  De sfeer van de songs moet bij je kwartet passen. Wij hebben als uitgangspunt, dat we het alle vier mooie songs moeten vinden. Dan ben je dus wel even bezig 😊.

Om inspiratie op te doen, pakken we tijdens een repetitie-avond de iPad en mobiel en struinen het internet af. We kijken graag naar optredens van andere kwartetten, ook heren kwartetten. De Sweet Adelines kwartetcompetitie kijken we met zijn viertjes, maken daar meteen een pyjama party van waarbij de Liquor 43 nooit ontbreekt 😊.

Verder natuurlijk websites van arrangeurs. Veel nummers komen voorbij voordat het eindelijk van vier kanten klinkt: Ja! Dat is ‘m!

Het deelnemen en bezoeken van conventies in het buitenland is ook erg leerzaam.

Toekomst

We zijn nog lang niet klaar met zingen en mooie songs uitzoeken, dus erg benieuwd naar wat de toekomst Around the Bar gaat brengen. In ieder geval een mooie vriendschap, het samen gaan voor een doel en vooral genieten met elkaar van het harde werken en de groei die je daardoor meemaakt.

Wij geven het lopend vuurtje graag over aan…

Wij geven het lopend vuurtje graag over aan het mixed quartet Angels and Demons met de vraag:

Dames en heren, hoe gaan jullie om met de kledingkeuze in jullie kwartet. Bij een dames kwartet al een hele klus, hoe is dat bij jullie?