Als een lopend vuurtje… Building Bridges Chorus

De vraag aan ons…

Van Stop Talking kregen wij de vraag: “Hoe is dat nou een nieuw koor starten?” Nou, dat is heel spannend. Een avontuur. Geen idee hoe het zou gaan lopen. En wat fijn dat er nu vanuit zo veel verschillende koren zich vrouwen hebben aangemeld. En dat ook een heel aantal vrouwen zich weer koorlid kunnen noemen, omdat zij niet meer in een koor zongen. Genoeg enthousiasme dus!

En nu is het echte werk begonnen, een hele uitdaging. We moeten elkaar leren kennen als groep, het inrichten van een artistiek team vraagt tijd, het creëren van een koor-sound vraagt tijd, er moeten rituelen ontstaan, er moet ook veel georganiseerd worden. Maar dat laatste loopt als een zonnetje.. met deze bestuursleden. Een top team!

Inspiratie

Ik zelf heb het gevoel, dat ik op een laag pitje heb gestaan en dat ik nu vanuit de coulissen in spagaat weer het barbershop-toneel op kom…. Wat was de HaCo dan weer fijn om inspiratie uit op te doen. Super goede groep trainers. Heel top!

Een nieuw koor met veel onderlinge verschillen. Dus het koor moet mij leren kennen en waar ik naar luister en waar ik heen wil met de muziek… En dan waar ik heen wil, werd door de trainers op de HaCo (‘faculty’) zo mooi verwoord. En dan denk ik weer: jaaa! Dat is het! Dus ik vertrouw er op, dat het helemaal goed gaat komen met BBC en met mij ervoor.

Vooral het enthousiasme en de wil om te werken om mooi (barbershop!) te zingen. We hebben leuke, mooie nummers en daar gaan er nog een paar bij komen – super leuk allemaal!

Ik geef het vuurtje graag door aan…

Ik geef het vuurtje graag door aan Lenhard van Dutch Pride en Edith van kwartet Switch.
Lenhard, mijn vraag voor jou is: “Wat vind je het leukste aan DP en waarom wil je ze niet missen?”
Edith, mijn vraag voor jou is: “Hoe is het om in een kwartet te zingen, dat niet samen in een koor zingt?”

Tot in Veldhoven of in IJsselstein!

Groetjes,
Wil