Als een lopend vuurtje… Dutch Pride

De vraag …

De vraag van Wil Saenen (BBC) aan Lenhard van Ballegooijen, dirigent van Dutch Pride sinds 2013:
“Wat vind je het leukste aan DP en waarom wil je ze niet missen?”

Allereerst Wil, bedankt voor het doorgeven van het lopend vuurtje!

Sinds 2013 heb ik de eer om voor Dutch Pride te mogen staan. Een avond “even gaan kijken” werd een uitnodiging voor een auditie en ik mocht zowaar blijven. Sinds die tijd is er ontzettend veel gebeurd, hebben we enorm hard gewerkt en veel progressie geboekt! En ja, daar ben ik, maar zijn ook mijn “Pridies” ontzettend trots op. Natuurlijk gaat dit niet altijd over een leien dakje, maar dankzij de inzet van iedereen hebben we dit samen toch maar voor elkaar gekregen. Veel lof voor een ieder en ook voor onze coaches die ons enorm gesteund hebben.

Wat het allerleukst is aan DP, is dat het een hechte club meiden is, die elkaar door dik en dun steunen. Niet alleen op de risers, tijdens de repetities, in de secties of optredens maar ook op persoonlijk vlak. Het is alsof je in een warm bad stapt! Het koor gaat voor kwaliteit en gezelligheid en dit is prima te combineren. Juist de onderlinge band zorgt ervoor dat het een sterk collectief is en dat merk je aan inzet, werklust en gedrevenheid.

Zoals ieder koor kent Dutch Pride haar ups en downs en dat versterkt alleen maar het geheel. Het is niet erg als je soms een stap terug doet om vervolgens weer twee stappen vooruit te zetten. We hebben samen de weg naar boven ingeslagen en we doen er alles aan om dit voort te zetten!

Hoe zou je zo’n club willen missen?

Ik geef graag het vuurtje door aan…

LinQ en Between Two Rivers!

Linq: Wat treft jullie het meest in het als kwartet met elkaar zingen?

B2R: Kunnen jullie omschrijven wat jullie koor  “Between 2 Rivers” maakt, en dan bedoel ik niet de Waal en de Maas 🙂 ?