Als een lopend vuurtje… LinQ

LinQ heeft het lopend vuurtje gekregen van Dutch Pride. Zij stelden de vraag: “Wat treft jullie het meest in het als kwartet met elkaar zingen?”

Graag neemt LinQ het lopend vuurtje over van Lenhard en Dutch Pride.

LinQ bestaat ruim 6 jaar en in die tijd hebben we al heel veel met elkaar meegemaakt. Een lach en traan, heel veel ups maar ook zeker een aantal minder fijne omstandigheden. Dat maakt ons een team dat op elkaar kan bouwen en vertrouwen.

Wij zijn natuurlijk heel erg trots op onze gouden medaille welke we tijdens de Holland Harmony conventie van 2017 mochten ontvangen.

De conventie in maart 2019 “Passion in Harmony” wordt onze vierde deelname aan een Nederlandse conventie. We hebben er zeer veel zin in en we genieten nu al heel erg van de prachtige songs die we hebben gekozen. We zijn hard aan het werk en we hebben al kunnen werken met geweldige coaches tijdens het HaCo weekend. Dank daarvoor Holland Harmony! We bouwen nu met onze vaste coach op de inspiratie, die we tijdens het HaCo weekend hebben opgedaan. We kijken er naar uit alle “oude” en nieuwe bekenden weer te treffen in Koningshof; samen te zingen, bij te praten en het glas te heffen op onze geweldig hobby.

De vraag aan ons…

Op de vraag van Lenhard, wat ons het meest treft in het als kwartet met elkaar zingen, is ons antwoord: Zodra we van noten muziek gaan maken, dan zijn er steeds vaker van die magische momenten bij een repetitie, coaching of optreden. Soms zijn we verrast door een noot, een solo of embellishment van één van ons. Soms ook doordat we met z’n allen een akkoord precies daar raken waar we het willen hebben. Niet dat dat een makkelijk proces is, en dat je dat magische moment altijd op kunt roepen. Maar als we echt in de muziek en het verhaal duiken en bij de zoveelste keer proberen ineens de juiste sfeer en het juiste akkoord weten te raken, dan kan ons dat ineens ontroeren. Dubbel mooi is het als we dat op publiek kunnen overbrengen.

Het kneden van een song met z’n vieren en met onze coaches is een creatieve toestand met vallen en opstaan. Durven zingen en laten zien wat je voelt, brengt je zoveel meer dan alleen maar een liedje laten horen. De muziek laten spreken, dat is het belangrijkste en dat is wat we proberen te doen!

Voor ons betekent Passion in Harmony: onze passie voor mooie harmonieën delen met publiek!

Wij geven het vuurtje door aan…

Wij geven het lopend vuurtje door aan Fyra en Miracle Sound.

Fyra: Graag zouden we van jullie horen hoe jullie het mixed zingen hebben ontdekt en hoe jullie verder werken aan jullie groei. Hoe zien jullie repetities eruit?

En aan Miracle Sound: Hoe is jullie voorbereiding naar de conventie? Werken jullie met een vaste coach? En wat is het meest bijzondere/te gekke/speciale optreden of activiteit die jullie als koor ooit hebben gedaan/meegemaakt?

 

Graag tot ziens in Veldhoven!

Groeten van
Inge-Marie
Nance
Jacqueline
Marieke