Als een lopend vuurtje… Natural Blend

Natural Blend heeft het vuurtje gekregen van Stop Talking. Zij stelden de vraag: Wat is het leukste compliment dat jullie ooit gekregen hebben?

Natural Blend heeft het lopend vuurtje overgenomen van kwartet Stop Talking. Met dit geweldige kwartet hebben we enkele jaren geleden een hilarische act opgevoerd tijdens een bijeenkomst van Holland Harmony in het theater van Gorinchem. Daar hebben we met elkaar het (karaoke) nummer ‘Samen staan we sterk’ van Brigitte Kaandorp en Herman Finkers vertolkt. Wat hebben we gelachen in de aanloop daar naar toe! En wat een plezier hadden we op het podium. Iets om nooit te vergeten. Natural Blend bestaande uit Hans Verwoerd (Bass), Cees Esbach (Baritone), Frans Koevoet (Lead) en Ed Goedegebuure (Tenor) zingt overigens in deze samenstelling al weer zo’n 3 jaar. En we hebben weer zin in de Conventie straks in Veldhoven, reken maar!

De vraag aan ons…

Van Stop Talking moeten we antwoord geven op de vraag: wat is het leukste compliment dat jullie ooit gekregen hebben? Daar moesten we even over nadenken. We zijn hier op uitgekomen: voor Valentijnsdag zijn we een keer gevraagd om in een verzorgingshuis in Vlaardingen al zingend en rode rozen uitdelend langs de verschillende afdelingen te gaan. Afdelingen met minder ‘zware’ patiënten die spontaan een dansje deden of riepen “dat kan mijn vader beter” tot aan afdelingen met ‘zware’ patiënten.  Op zo’n afdeling troffen we een wat oudere vrouw die stilletjes voor zich uit zat te staren, totaal afwezig. Het personeel gaf aan dat deze vrouw al heel lang niet meer communiceerde.  Niet praten, niet met haar handen, geen expressie in haar gezicht, niets. Haar zoon en dochter waren net op bezoek geweest en liepen naar de lift. Toen ze ons hoorde zingen op de afdeling kwamen ze toch even terug om te luisteren, zo bleek later. Ze stonden achter ons en keken naar hun moeder. Speciaal voor hun moeder zongen we op dat moment een mooie ballad en overhandigde haar na afloop een roos. En toen verscheen er totaal onverwacht een echte glimlach op haar gezicht. Het personeel was sprakeloos, de kinderen stonden met tranen in de ogen en wij met een brok in de keel. Een compliment zonder woorden. Het blijft toch onvoorstelbaar hoeveel muziek, zeker als het live gezongen wordt, kan los maken bij mensen. Dat maakt onze hobby ook zo mooi.

We geven het lopend vuurtje door aan…

We geven het lopend vuurtje door aan kwartet Around the Bar met de volgende de vraag: vinden jullie het ook altijd zo moeilijk om passende Conventies songs te vinden? Hoe doen jullie dat?