Als een lopend vuurtje… Next Generation

Next Generation heeft het lopend vuurtje gekregen van Unlimited met de vraag: “Welke nieuwe traditie zouden jullie willen introduceren?”

 

Ja….het lopende vuurtje… dit heeft bij ons een ‘tijdje’ lopen smeulen, maar is nog niet uit gegaan. Zo heeft iedereen wel dingen die spelen waardoor we onze focus heel specifiek hebben moeten inzetten.

Onze “Passion in Harmony”

Next Generation leeft met deze woorden; de ‘harmony’ is waar het bij ons muzikaal altijd om draait. En daarnaast kunnen we die harmony ook binnen het kwartet bij elkaar vinden. Ook al zijn er af en toe alternatieve akkoorden 😉 er is bijna altijd een mooie resolve.

Welke nieuwe ‘traditie’ wij willen introduceren?

Wij zijn groot voorstander van het introduceren van ‘tagging’, zoals dat al bij de HaCo voor een deel werd gedaan en al flink gevolg had. Bij de mannen is dit al vaker het gebruik maar bij vrouwen minder en toch zag je dat de animo bij de vrouwen er goed in zat. Taggen geeft je de mogelijkheid om akkoorden te ontdekken die in een koor misschien minder duidelijk zijn en het is ook nog eens uitermate sociaal omdat je het met iedereen kan doen. Een antwoord van ‘die ken ik niet’ wordt dan beantwoord met ‘ik leer het je wel’ in plaats van ‘jammer, wat ken je wel?’.

Onze vraag voor het volgende kwartet/koor

Hoe houdt je de passie levend in je kwartet en/of je koor?

En bij het ontbreken van een nog niet benaderd koor/kwartet, gooien we ook deze vraag…in de groep!