Als een lopend vuurtje – Southern Comfort Barber Gals

Passion in Harmony staat bij de Southern Comfort Barber Gals hoog in het vaandel

Dat uit zich in het gevoel te willen groeien in zang en performen, met de extra inzet die daarbij hoort. Om te groeien heb je een stip op de horizon nodig waar je naar toe werkt. Dit jaar werken we hard aan de Melodies & Memories shows voor september, volgend jaar willen we ‘shinen’ op de conventie.

Nieuwe traditie

Kwartet Unlimited daagt ons, de Barber Gals, uit om ‘een nieuwe traditie’ te introduceren. Een hele opgave! We hebben de conventies wereldwijd, de poolcat songs en natuurlijk de afterglow als schitterende tradities. Onzes inziens zouden we een traditie kunnen recyclen met een ’twist’. Waarom niet per conventie met z’n allen een nieuwe populaire song leren die speciaal in Barbershop style is gearrangeerd?  Maar dan geen lied over hoe fijn het is om in harmony te zijn zoals in de oude traditie, maar om te laten zien dat Barbershoppers met hun tijd mee gaan. Queen, Rianna, Coldplay, etc. keuze genoeg.  Een goede traditie moet ook een naam hebben: Barbershop Unlimited  – om aan te geven dat Barbershop geen grenzen kent en dus met de tijd mee kan, met een knipoog naar de uitdager. (Misschien meteen ook internationaal, bij de Spaanse conventie hadden de Engelse Barbershoppers veel succes met hun Bohemian Rapsody.)

Wij geven het vuur door aan…

Wij geven het vuurtje door aan kwartet Dutch Blend en het koor The New Harvest Singers.

Dutch Blend: Aan deze dames zouden wij willen vragen op welke locatie, wereldwijd, zij het liefst een optreden willen doen en waarom.

De uitdaging voor The New Harvest Singers: als kampioenskoor zijn jullie ook kampioen voorbereiding voor de conventie. Hoeveel tijd besteden jullie als koor extra naast de wekelijkse repetitie voor de conventie en wat is volgens jullie het beste pad op weg naar de conventie?