Als een lopend vuurtje… Stop Talking

Wij hebben de eer om als kwartet Stop Talking het vuurtje brandend te houden. Eerlijk gezegd, stond het wel op een laag pitje, omdat we heel druk zijn met de voorbereidingen van onze show in oktober.

De vraag aan ons…

In ons lopende vuurtje mogen wij aangeven wat ons gevoel is bij een optreden. Eigenlijk is dat kort maar krachtig: dat het een feestje is! Voor ons en het publiek. Dat betekent, dat we altijd iets speciaals aan het optreden willen toevoegen. Soms is dat een tekstwijziging in de song, vaak is het een praatje waarin we dingen verwerken.

Zo hebben we een keer een optreden gedaan voor een roeivereniging waarbij de leden allen een respectabele leeftijd hadden. Wij hebben toen vooraf informatie over alle mannen opgevraagd en bij elke song zorgden we ervoor dat er een man in het zonnetje gezet werd.

Maar we vinden het ook leuk om bijvoorbeeld tijdens een optreden op een kerstmarkt net iemand toe te zingen, die vanwege zijn of haar werk niet achter de kraam vandaan kan. Of we vallen in een achteraf-winkelstraatje bij een bloemschikworkshop binnen, om de aanwezige dames toe te zingen. Zo maken we herinneringen waar het publiek en wij nog lang op kunnen teren.

En als je het hebt over spanning: natuurlijk is er altijd een stukje gezonde spanning, Dat houdt je scherp. En bij de Conventie is er net weer wat meer spanning, maar daar zijn gelukkig pilletjes voor.

Blik achter de schermen / in de huiskamer

Wanneer je trouwens wilt zien hoe we nou tijdens een oefenavond ons voorbereiden op een optreden, wat we allemaal bespreken en waarom we nu toch Stop Talking heten? Dan ben je natuurlijk van harte welkom bij onze show, waar we je een blik achter de schermen (of in de huiskamer gunnen). En als je het dan toch hebt over iets spannend vinden: dan is het onze show wel. Maar ook superleuk. Hopelijk tot ziens!

Wij geven graag het vuurtje door aan…

Als volgende willen we Natural Blend en Building Bridges Chorus uitnodigen. Aan NB willen we vragen wat het leukste compliment is dat jullie ooit gekregen hebben. En aan BBC willen we vragen hoe het is om een compleet nieuw koor op te starten.