Als een lopend vuurtje… T-SiNG!

Mainport Barbershop Singers speelde het lopend vuurtje door aan T-SiNG! met de vraag “wat is jullie allemaal overkomen na het behalen van de eerste plaats op de Conventie 2017, waar jullie voor het eerst winnaar werden?”.

Welnu ………

De conventie is alweer bijna twee jaar geleden en dat maakt de vraag van Mainport Barbershop Singers des te leuker. Hij brengt ons weer terug naar dat ene moment van optreden. En het moment wanneer we even later in de zaal zitten, gespannen en nieuwsgierig wachtend op de uitslagen. En dan wordt duidelijk dat we eerste zijn geworden. Op zo’n moment gaat het licht even uit, of juist vol aan. Dat was een kippenvelmoment, dat we allemaal met een knip van de vingers zo weer terug in herinnering kunnen terughalen.

Reacties en bijzondere activiteiten

We hebben enorm veel leuke reacties gekregen en wekenlang stond iedereen tijdens de repetities met een brede glimlach op de risers. Er zijn veel mooie dingen op ons pad gekomen. We hebben eind oktober 2017 meegedaan aan de Europese Barbershop Conventie in Bournemouth. Dat leverde een schitterende zangervaring op en een heel gezellig weekend. De korencompetitie besloeg 2 dagen. Op zaterdag 28 oktober was het de beurt aan T-SiNG!. In een zo goed als volle zaal met ca. 3500 toeschouwers hebben we onze conventie-set met Tears in Heaven en Smile gezongen. Deze performance bracht ons naar de vijfde plaats op de Europese ranglijst.

In het voorjaar mochten we naar de conventie van BING in München. We hebben genoten van die conventie, van de gezelligheid, het indrukwekkende niveau in Duitsland en ………… de heen- en terugreis in de bus met de The New Harvest Singers. Door het kampioenschap zijn we op plaatsen gekomen met veel enthousiaste barbershoppers waar we anders niet zouden zijn geweest. We hebben plezier gehad in het proces om zover te komen. En we hebben genoten van wat het ons heeft opgeleverd.

Nieuwe dromen dromen

Het eerste jaar hebben we op een wolkje gezweefd. Na het behalen van het kampioenschap, wat een droom was die we heel graag wilden laten uitkomen, en een jaartje freewheelen, is ruimte ontstaan om nieuwe dromen te mogen dromen. We zijn teruggegaan naar de basis om opnieuw met elkaar de passie te ontdekken die ons in deze schitterende hobby met elkaar verbindt. Dat proces zijn we na München ingegaan. Maar de momenten van het kampioenschap, de kroon op het werk tot dan toe, moeten we blijven koesteren en dankzij de vraag van de Mainport Barbershop Singers komt het allemaal weer even helemaal terug.

Passion in Harmony

We koesteren ons verleden wat ons zover heeft gebracht, we verbinden ons aan een zich ontluikende toekomst en genieten volop van de Passion in Harmony die het kampioenschap ons heeft opgeleverd.