Als een lopend vuurtje… The New Land Singers

The New Land Singers kregen het lopend vuurtje van Miracle Sound met de vraag:  “Hoe hebben jullie de aansluiting bij Holland Harmony ervaren en hoe het is om moeder en zoon in 1 koor te hebben?”

Aansluiting bij Holland Harmony

The New Land Singers ervaren de aansluiting bij Holland Harmony als heel soepel. We kennen de organisatie natuurlijk en weten dat het niveau van de koren en kwartetten heel hoog is. Dat stimuleert ons enorm om goed voor de dag te komen op de conventie.

Moeder en zoon in één koor

We hebben het afgelopen jaar wel een bijzonder jaar gehad. Moeder Kit de Bolster is natuurlijk een icoon in de Nederlandse Barbershop wereld. Hoe moeilijk is het dan om een opvolger te vinden? Moeder en zoon in een koor, waarbij zoon werd opgeleid door moeder om het dirigeerstokje over te nemen, is ook een uitdaging. Maar we voelden wel direct dat zoon Bas de muzikale genen in zijn bloed heeft. Hij is zeker erfelijk belast met een groot talent en wij zijn ontzettend blij dat hij zijn passie voor Barbershop nu in de vorm van dirigent kan laten zien.  Moeder Kit is sinds september 2018 niet meer betrokken bij het koor, dus zoon Bas staat nu alleen voor zijn dames.

Frisse, nieuwe en jonge kijk

Wij als koorleden genieten van de frisse, nieuwe en jonge kijk die Bas heeft op muziek, Barbershop en alles wat daarbij hoort. En ook dat stimuleert  enorm. We werken hard en natuurlijk gaat niet alles gelijk zo soepel als we zouden willen, maar de groei zit er zeker in. Het schept ook een band tussen de leden en Bas om samen een grote uitdaging als de conventie met elkaar aan te gaan.

Kleine optredens

We hebben de afgelopen maanden veel kleine optredens gedaan en daar leren we allemaal van. Door vaak op te treden leren we te vertrouwen op ons eigen kunnen en op onze dirigent, die met zijn vrolijke uitstraling bij iedereen een lach op het gezicht tovert!

Conventie 2019

De verwachtingen voor deze conventie zijn hoog. We willen laten zien dat, ondanks vele grote veranderingen, het koor goed kan presteren. Dat we met Bas een top dirigent hebben die alleen maar beter wordt. Dus tja, we hebben er zin in en  gaan ervoor!