Als een lopend vuurtje… Vocal Group Route Sixteen

Vocal Group Route Sixteen, kreeg het lopend vuurtje van de Fruity Island Boys met de vraag: “Wat is de gekste plek waar jullie ooit hebben opgetreden?”

Allereerst wie zijn wij?

Ons koor is in 1985 opgericht in Hendrik Ido Ambacht onder de naam: “Barbershop Harmony Singers”

In 1988 zocht de vereniging aansluiting bij Sweet Adelines International. Er moest een nieuwe naam gekozen worden: “ROUTE SIXTEEN”. Deze naam is ontleend aan de ligging van Hendrik Ido Ambacht aan de A16.

Het repertoire bestond in eerste instantie alleen uit barbershoparrangementen, maar is langzamerhand uitgebreid. Het is nu een mix van Barbershop, jazzy songs, close harmony en Nederlandstalige songs.

In 2011 heeft Route Sixteen zich definitief aangesloten bij de Nederlandse barbershoporganisatie Holland Harmony.

In 2014 wordt Marlous Luiten de nieuwe dirigent. Marlous heeft ruim 10 jaar ervaring als professioneel zangeres, actrice en theatermaker in de cabaret groep Femmage. Waar wij als koor veel profijt van hebben.

Momenteel bestaat ons koor uit ongeveer 38 vrouwen en hebben we 3 jaar geleden ons 30 jarig bestaan gevierd. Ons koor is een bruisende vrouwengroep waarin alle leeftijden zijn vertegenwoordigd.  En jullie begrijpen natuurlijk wel, waar zoveel vrouwen bij elkaar zijn …. ZOEMMMM……het is een bijenkorfje op de woensdagavond.

Onze “Passion in Harmony”

Bezieling, afstemming, vriendschap, leren en daarnaast de beste gelegenheid om al je beslommeringen van je stembanden en schouders  af te laten glijden. Marlous begeleidt ons op uitstekende maar humorvolle wijze, dus op onze gezichten zijn, tijdens de repetitie regelmatig grote grijnzen van oor tot oor te zien, terwijl er natuurlijk ook hard gewerkt wordt. We worden, indien nodig, met stevige doch liefdevolle hand geleid/gecoacht. Als beloning is daar dan de kleine “Koor afterglow” om de stembandjes weer tot rust te brengen.

Maar nu de aan ons gestelde vraag

Route Sixteen treedt regelmatig op in Dordrecht en omgeving en bij straatoptredens zoals tijdens de Kerstmarkt, duiken we regelmatig een winkel of restaurantje in en met toestemming wordt daar een kort optreden verzorgd .

De ‘gekste’ plek was echter toch wel ons optreden in 2017 bij de Dordrechtse Gay Pride. Het was op een plein met gezellige kramen met als klap op de vuurpijl een geweldig imposant opblaasbaar zuurstok roze kerkgebouw.

Daarbij stond ook een prachtig podium waar wij onze hartverwarmende songs ten gehore mochten brengen in onze bijpassende rose blousjes. Omdat wij zo mooi pasten bij de hele ambiance en onze songs waren afgestemd op de sfeer en het belangstellende publiek, was ons optreden een groot succes. Ondanks de regen, kon onze dag niet meer stuk!

Tot ziens op de conventie 2019 en heel veel plezier en succes met jullie voorbereidingen.