Als een lopend vuurtje… Whale City Sound

Whale City Sound heeft het Lopend Vuurtje gekregen van Men2B. Zij stelden de vraag: “Hebben jullie vaste tradities die jullie hanteren tijdens een repetitie of optreden?”

De vraag aan ons…

Nadat het conventieteam van Holland Harmony, in aanloop naar de conventie 2019, deze kettingbriefactie was begonnen, hebben wij ondertussen de vraag van Men2B ontvangen en die luidt:
Hebben jullie vaste tradities die jullie hanteren tijdens een repetitie of optreden?

De enige vaste traditie die wij kennen, is dat alvorens wij gaan optreden tijdens de conventie, wij gezamenlijk een piepklein “borreltje” drinken. Dus niet echt tijdens een repetitie of optreden.

Passion in Harmony

Verder is het voor de mannen van Whale city Sound het allerbelangrijkste om ons publiek te blijven raken tijdens onze optredens, waar we ook zijn. Eén van de belangrijkste elementen om onze passie voor het barbershop zingen te houden, is voor ons om thuis veel te studeren. Zo kunnen we tijdens de repetities toekomen aan het maken van mooie muziek. Wanneer dat gebeurt, dan word je juist tijdens die oefenavonden geïnspireerd om allereerst te blijven zingen, maar om ook te streven naar de voor ieder hoogst mogelijke kwaliteit van zingen.

Het blijven streven hiernaar heeft als voordeel, dat je voor iedereen in het koor, maar ook voor de dirigent, tot steun bent. Als je goed voorbereid aan een repetitie kunt beginnen, kost dat de dirigent ook aanzienlijk minder tijd om aan beleving en inhoud van een song te werken. Dat zorgt er dan weer voor, dat die mooie muziek dan uiteindelijk “als vanzelf” ontstaat.

Barbershop-zingen is een mooie en tevens tijdrovende hobby, maar wel een hobby waar je uiteindelijk blij van wordt en waar je al je gevoel in kwijt kan. Dat gunnen wij iedereen die zich met dit genre van zingen bezighoudt.

Wij hopen dus allen nog vele jaren mooie muziek te kunnen maken met elkaar.

Vanaf deze plaats wensen wij jullie heerlijke kerstdagen te beleven en een voorspoedig en bovenal gezond 2019 toe. (OK, alleen voor nu dan even een kerstwens erbij….(red.))

Wij geven het vuurtje graag door aan…

kwartet QuartetQ en Duketown Barbershop Singers met de vraag:

“Wanneer hebben jullie voor het laatst door het zingen van een bepaalde song zelf kippenvel gekregen?”