Als een lopende vuurtje… The New Harvest Singers

Passion in Harmony voor The New Harvest Singers

Dit is een supermooi thema voor de HH conventie, dat ook helemaal bij The New Harvest Singers past! We hebben het afgelopen jaar bij uitstek mogen ervaren hoe groot de passie is binnen ons koor, voor het zingen, voor onze zangmaatjes, voor onze gezamenlijke doelen en ons plezier. Een dirigentenwissel is hard werken en zoeken, en we zijn blij met onze dirigent Sjoerd en trots op de stappen die we samen gemaakt hebben!

De vraag aan ons

De Southern Comfort Barber Gals stelden ons een vraag over onze repetitie en voorbereiding. Hartelijk dank voor jullie lopende vuurtje, dames! Ze vragen ons: “ Hoeveel tijd besteden jullie als koor extra naast de wekelijkse repetitie voor de conventie en wat is volgens jullie het beste pad op weg naar de conventie?”

Onze voorbereiding verschilt qua frequentie eigenlijk niet zoveel van die van andere koren. We werken hard om onze wekelijkse repetitietijd optimaal te gebruiken, zodat we niet teveel extra tijd van onze (assistent-)dirigenten en onze leden vergen; we doen 1x per 2-3 maanden een extra werkdag.

Hét beste pad is op weg naar de conventie natuurlijk voor elk koor anders. Tijdens onze voorbereiding zorgen we voor rust, focus, eigen verantwoordelijkheid en saamhorigheid. Het nemen van eigen verantwoordelijkheid als lid en volledig voorbereid naar de repetities komen, maakt voor ons elke keer ontzettend veel verschil. Zo zijn we niet/minder afhankelijk van wie er dirigeert, hebben we altijd plezier in het zingen en kunnen we altijd gezamenlijk verbeteren. Focus op de dirigent en het onmiddellijk implementeren van aanwijzingen zijn onmisbaar. Het allerbelangrijkste is toch voor ons om de rust, de verbinding en het plezier met elkaar te bewaren. We repeteren niet louter voor die 10 minuten op het podium. Er is altijd tijd voor een grapje, een traan en een knuffel. Het klinkt ontzettend cliché, maar clichés zijn precies dát om een reden. 😊 We hopen dat jullie er wat aan hebben, Gals!

Wij geven graag het vuurtje door aan…

Wij geven graag het vuurtje door aan het koor Momentum met de vraag: als kakelvers nieuw mannenkoor met veel ervaren barbershoppers, hebben jullie vast voorbeelden en favorieten om naar op te kijken. Wat is jullie favoriete mannenkoor en waarom?

Ook willen we graag het kwartet Conundrum veel succes wensen op de conventie en jullie vragen wat de inspiratie was achter jullie naam?