Tree Menu

 HArmony COllege
 4-6 april 2008

Op deze pagina staat de uitnodiging voor de HaCo, met uitleg over het programma, de workshops, de kosten en de aanmeldingsprocedure.

Spring direct naar:

=> terug naar het HaCo-menu


EEN HACO OM NAAR UIT TE KIJKEN!!!!

Het Harmony College 2008 gaat op vrijdagavond 4 april van start met een competitie, zij het anders dan anders, voor de kwartetten. Zij brengen twee songs met als thema Entertainment. Dat kan een up-tempo of een ballad zijn. De bedoeling is, dat het met hart en ziel gebracht wordt, geloofwaardig is en entertainment als thema duidelijk herkenbaar is.

Dit weekend biedt de HaCo08 opnieuw de mogelijkheid in een gelegenheidskoor te zingen. Er zijn drie koren met ieder een verschillende opdracht. Zo is er een Entertainment Koor, een Emotie Koor en een Parodie Koor. Je kunt je voorkeur voor één koor aangeven op het opgaveformulier. De indeling geschiedt in volgorde van binnenkomst opgave verzamelformulier ingevuld door de contactpersoon. Wel kan, in het belang van een goede stemverdeling, hiervan afgeweken worden.
Meezingen in een koor betekent repeteren op zaterdagochtend en zondagochtend. Het geheel wordt afgesloten met een optreden in de zondagmiddagshow. Je staat dus niet zoals voorgaande jaren een hele dag in een koor, maar steeds 1 dagdeel.
Ieder koor zingt twee songs, uitgezocht door de dirigent van het desbetreffende koor. De songs zullen zo spoedig mogelijk op de website geplaatst worden. Dit jaar is de voorwaarde voor deelname aan een koor dat je de 2 songs geheel uit het hoofd kent.

Verder zijn er natuurlijk interessante, leuke en leerzame workshops.

Tijdens de zaterdagavondshow organiseren we naast een aantal gastoptredens op veler verzoek een Open Podium van 45 minuten. Wil je je laten horen op zanggebied, solo, in duet, trio, kwartet, octet, grijp dan je kans. Per act is er 6 minuten beschikbaar en natuurlijk is het de bedoeling dat je dit binnen het brede begrip “Entertainment” doet.

De zondagmiddag wordt gevuld met een iets kortere show, waarin koren en kwartetten op ongetwijfeld prachtige, verschillende manieren laten zien, wat het resultaat is van hun harde werken tijdens het HaCo weekend.

=> zie de dagindeling (word-document )

De HaCo zal ook net als vorig jaar gehouden worden in "De Beukenhof", Capucijnenstraat 46, 5074 PJ Biezenmortel


Beschrijving van de KOREN

Entertainment koor

Coach is barbershop coryfee uit Engeland Martin Ford. Martin is vocal coach van The Cheshire Chord Company en heeft in diverse kampioenskwartetten gezongen.
De professionele dirigent is Wil Saenen.

De opdracht voor dit koor is ENTERTAINMENT in de ruimste zin des woords, met choreografie.
(entertainmentkoor: zaterdag 09:30-12:45 uur + zondag 09:30-12:45 uur)

Emotie koor

Stuart Sides, vele malen kampioen met verschillende kwartetten van BABS en koren van LABBS, afkomstig uit Engeland, maar tegenwoordig woonachtig in Nederland. Stuart heeft 30 jaar ervaring in barbershop. Verder is hij coach bij Holland Harmony. Anja Zwaneveld uit het kwartet Harvey's Angels en dirigent van Between Two Rivers zal Stuart assisteren.

Opdracht is het overbrengen van de EMOTIE van de song naar het publiek. Dus hoe leg je emotie in de song? Er wordt gewerkt aan het uitdrukken van emotie in woorden, de muziek, je gezichtsuitdrukking en de uitdrukking via je lijf.
(emotiekoor: zaterdag 09:30-12:45 uur + zondag 09:30-12:45 uur)

Parodie koor

Rob van der Meule behoeft inmiddels geen nadere toelichting meer. Dirigent van het Harmony from Holland Chorus en reeds talloze Harmony College’s aanwezig als docent. Tanja Boerrigter zal haar ongekende vaardigheden op het gebied van presentation met ons delen. Samen vormen zij een goed team.

Opdracht is een PARODIE MAKEN OP TWEE SONGS, met behulp van kleding en props (rekwisieten).
(parodiekoor: zaterdag 09:30-12:45 uur + zondag 09:30-12:45 uur)


Beschrijving van de WORKSHOPS

1. STAGING

Alles wat te maken heeft met je op het toneel bevinden tijdens een optreden. Hoe kom je op, hoe ga je staan, wat moet je niet doen, wat wel, hoe loop je van de ene opstelling naar de andere. Ook voor koorleden interessant als je met een show bezig bent.
Docente is Marloes Luiten. Zij is verbonden aan theatergroep ‘Femmage’ als o.m. staging/choreo coach.
Als lid van de a capella cabaretgroep Femmage heeft Marlous Luiten de afgelopen 10 jaar veel podiumervaring opgedaan. Femmage heeft er inmiddels drie theaterseizoenen op zitten en momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuwe show. Deze gaat in oktober in première. Vandaar dat Marlous Luiten tot haar grote vreugde tijd vrij kon maken om deze workshop te geven.
A capella zingen, goed bewegen en je bewust zijn van hoe je er uit ziet als je staat te zingen. Dat zijn allemaal handelingen die je tegelijkertijd uit moet kunnen voeren op het podium. Zo wordt een koor niet alleen een lust voor het oor maar ook voor het oog. Het draagt bij aan de feestvreugde als een koor het podium afspat. Marlous heeft al eens zeer intensief gewerkt met twee barbershopkoren. Samen met Ariane Niemeijer van Femmage hebben ze de 80 dames met regie en choreografie begeleid richting hun theatervoorstelling. Als snel bleek dat vrouwen veel dingen tegelijk kunnen en vaak meer dan ze in eerste instantie voor mogelijk houden. Marlous heeft er alle vertrouwen in, dat de vrouwen die haar workshop gaan volgen dat ook allemaal onder de knie krijgen. Van alle deelnemers wordt de gezichtsuitdrukking, houding en uitstraling tijdens het zingen onder de loep genomen en waar nodig verbeterd en verder ontwikkeld.
(WS1: zaterdag 13:45-17:00 uur)

2. VOCALE TECHNIEK

Deze workshop wordt gegeven door Anna Ågren en Roel Dullaart. Beiden zijn afgestudeerd aan het conservatorium van Tilburg, als solozangers binnen de afdeling muziektheater. Zij staan regelmatig in het theater in verschillende producties en werken nu aan een eigen programma.
De inhoud van deze workshop is vocale techniek. Anna en Roel hebben inmiddels bewezen het beste uit een stem te kunnen halen met slechts kleine aanwijzingen en veranderingen. Deze workshops zijn een verkorte versie van de workshops die zij in het verleden hebben gegeven. Een aanrader voor iedereen die echt goed wil zingen. Individuele vragen zijn welkom.
Op zaterdagmiddag worden twee korte workshops gehouden waar deelnemers voor kunnen kiezen die in een HaCo-koor zingen. Deelnemers die niet in een HaCo-koor zingen kunnen kiezen voor de langere versie op zaterdagmorgen of zondagmorgen waarbij er meer aandacht is voor individuele aanpak.
(WS2: zaterdag 09:30-12:45 uur, 13:45-15:15 uur, 15:30-17:00uur, zondag 09:30-12:45 uur)

3. EMOTIE

Deze workshop wordt gegeven door Stuart Sides en Anja Zwaneveld. Hoe leg je de juiste emotie in een song, hoe kom je zelf in de juiste emotie en hoe breng je dat over naar het publiek.
(WS3: zaterdag 13:45-15:15 uur)

4. BEWEGING EN UITDRUKKING

Deze workshop wordt gegeven door Tanja Boerrigter. Hoe presenteer je een song vanaf begin tot eind. Waar begin je mee, hoe bekijk je de story/boodschap van de song, wat wil je met de song. De song wordt geanalyseerd, met name de leadline, vervolgens wordt naar aanleiding van deze analyse een passende presentatie gemaakt. Eigenlijk wordt er een soort choreografisch verhaal van de song gemaakt.
(WS4: zaterdag 13:45-15:15 uur, 15:30-17:00 uur)

5. EEN SHOW/CONCERT PRESENTEREN; de “do’s and don’ts”

Deze wordt eenmalig gegeven door Nelleke Dorrestijn. In deze workshop bekijken we wat je wel en juist niet zegt tijdens een presentatie. Hoe bereik je dat het publiek zich betrokken en op z'n gemak voelt, etc. Diegenen die deze workshop volgen zullen op de zaterdagavond of de zondagmiddag een deel van de show mogen presenteren, natuurlijk met assistentie van Nelleke bij de voorbereiding.
(WS5: zaterdag 13:45-15:15 uur)

6. SINGING JUDGE

Uiteraard wordt deze workshop gegeven door Peter Iseger, gecertificeerd Singing Judge. Aandacht voor de stijlkenmerken. Wat houdt dit precies in? Waar moet je op letten? Waar moet je naar luisteren? Wat wil een Singing Judge horen? Richting conventie is het zeker belangrijk om te weten waar de jury op let en waar je punten mee kunt halen.
(WS6: zaterdag 13:45-15:15 uur)

7. BASIS SLAGTECHNIEK

Heb je misschien in je achterhoofd in de toekomst iets meer te willen weten/doen met dirigeren, dan is dit een uitstekende workshop om meer inzicht in de beginselen van het dirigeren te krijgen. Wordt gegeven door Peter Iseger, die jarenlang ervaring heeft als dirigent van meerdere koren, waaronder een kampioenskoor.
(WS7: zaterdag 15:30-17:00 uur)

8. SCRATCH KWARTETTEN

Wil Saenen gaat in deze workshop werken met willekeurig samengestelde kwartetten. Vrijdagavond en zaterdagochtend tot 10 uur kunnen diegenen die hieraan willen deelnemen hun naam en stempartij opgeven. Vervolgens worden dan willekeurig de namen getrokken en aldus scratch kwartetten geformeerd. Een prachtige kans om met veel plezier eens te kijken hoe het bevalt om in kwartet te zingen.
(WS8: zaterdag 13:45-17:00 uur)

9. MASTERCLASS DIRIGEREN VOOR DIRIGENTEN

Deze workshop wordt gegeven door Rob van der Meule. Proefkoor is de Southern Comfort Barber Mates. De workshop is gericht op een individuele aanpak en duurt de hele zaterdagmiddag. Assistent dirigenten zijn welkom als publiek maar nemen geen deel aan de workshop.
(WS9: zaterdag 13:45-17:00 uur)

10. ENTERTAINMENT

Docent is Martin Ford. Martin zingt barbershop sinds 1983. Hij heeft met vier verschillende kwartetten goud gewonnen. Meer dan vijf keer heeft hij BABS vertegenwoordigd bij internationale wedstrijden zowel in koorverband als met een kwartet. Martin is de vaste vocal coach van The Cheshire Chord Company, een veelvuldig kampioenskoor.
In deze workshop komt aan bod: wat is entertainment, hoe vermaak je je publiek, wat is leuk maar ook haalbaar en vast nog veel meer.
(WS10: zaterdag 13:45-15:15 uur)

11. MASTERCLASS MET WINNENDE KWARTETTEN

Coach is Stuart Sides. Hij zal de twee kwartetten die de jury- respectievelijk de publieksprijs hebben gewonnen coachen. Hier mogen mensen die iets willen leren over kwartetzingen bij zijn.
(WS11: zaterdag 15:30-17:00 uur)


Aanmelding kwartetten voor vrijdagavond competitie

Dit jaar hebben we voor de competitie gekozen voor een wat lossere invulling. Dus geen wedstrijd in de strikte zin van een Conventie.

De kwartetten zingen voor een publiek dat hoofdzakelijk zal bestaan uit de deelnemende kwartetten. Na afloop van je optreden, maar ook ervoor mag je gewoon fijn in de zaal komen zitten en genieten van de andere kwartetten.

Thema van dit Harmony College Weekend is ENTERTAINMENT.
Dit willen we ook graag terugzien bij de kwartetten.

Er zijn twee prijzen te winnen: een publieksprijs voor het meest entertaining kwartet en een juryprijs beoordeeld vanuit de deskundigheid van het betreffende jurylid, uitgedrukt in een cijfer. Beide prijzen bestaan uit een gezamenlijke Masterclass in het tweede deel van de zaterdagmiddag. Stuart Sides zal dit begeleiden. Kwartetten zingen twee barbershop songs, waarvan tenminste één Conventie geschikt moet zijn. Deze mag niet eerder door je kwartet op een Conventie gezongen zijn. Ook zal er na afloop een evaluatie van de optredens plaatsvinden.

Let op: de songs moeten op het moment van het optreden GELEGALISEERD zijn. Een kopie van de rekening moet in het bezit zijn van Ineke Bais. (Zie onderaan opgave formulier)

De deelnemerskosten aan de competitie bedragen € 20,- per kwartet. (excl. arrangement)

Aanmelding is uitsluitend mogelijk door het opgave formulier vóór 31 december 2007. ingevuld te mailen naar het volgende adres: ec@hollandharmony.nl 

Je aanmelding voor de kwartettencompetitie is compleet wanneer het verschuldigde bedrag, beslist vóór 1 februari 2008, overgemaakt is op bankrek.nr. 1592 51 990 t.n.v. St. Holland Harmony te IJsselstein. O.v.v. HACO plus de naam van het kwartet.

Alle correspondentie aangaande de kwartettenavond graag mailen naar Ineke Bais via ec@hollandharmony.nl  (Tel.nr. Ineke: 0575 548417)
=> download opgave formulier 


Opgave deelnemers voor het HaCo-weekend

De koor/kwartetleden vullen ieder voor zich een opgaveformulier in en leveren dat in bij hun koor/kwartetcontactpersoon.
=> bekijk de dagindeling voor de timing van de koren & workshops ()
=> download het individuele opgaveformulier ()
=> download de uitleg van het individuele opgaveformulier ()

De contactpersoon van het koor/kwartet verzamelt alle losse opgaveformulieren en vult vervolgens het opgave-verzamelformulier in. Alle opgaven en de betaling moeten uiterlijk 1 februari binnen zijn. [is verlengd naar 15 februari]
=> download het opgave-verzamel-formulier ()
      Tip: kies voor "bewaren als" (zie je die optie niet, klik dan met je rechtermuisknop
      op de link hierboven); bewaar het formulier op je PC; dubbelklik het vanaf de
      bewaarde locatie en vul het in met Microsoft Excel; bewaar het ingevulde document
      nogmaals; open je mailprogramma en maak een bericht aan ec@hollandharmony.nl
      en voeg het bewaarde ingevulde formulier toe als bijlage aan de mail.

=> download de uitleg voor de contactpersoon van het koor/kwartet ()


Overzicht van de arrangementen en deelnemerskosten

De individuele deelnemerskosten aan het HaCo weekend, ongeacht het gekozen arrangement, bedragen € 35 per persoon.

Kwartetten die deelnemen aan de vrijdagavondcompetitie betalen daarnaast voor die deelname € 20 per kwartet.

Voor alle arrangementen is inbegrepen:
- Koffie/thee 's morgens en 's middags
- Laken/handdoekpakket indien er wordt overnacht
- Toeristenbelasting

Kosten van de arrangementen zijn:
- arrangement A = € 30 + € 35 deelnemerskosten
   = zaterdag overdag + avond
- arrangement B = € 20 + € 35 deelnemerskosten
   = zondag overdag
- arrangement C = € 75 + € 35 deelnemerskosten
   = vrijdag avond/nacht + 1* slapen t/m zaterdag avond
- arrangement D = € 80 + € 35 deelnemerskosten
   = zaterdag overdag/avond/nacht + 1* slapen t/m zondag middag
- arrangement E = € 100 + € 35 deelnemerskosten
   = vanaf vrijdag avond + 2* slapen t/m zondag middag

 

=> terug naar het HaCo-menu <=

 

last update:
18-10-2013