Tree Menu


16 - 18 april 2010

Masterclasses

Voor onze masterclasses hoef je je niet aan te melden. Je kunt er zo binnen wandelen (zolang ze nog niet begonnen zijn). Vergeet ze niet als je je persoonlijke programma aan het samen stellen bent!

 

Keeping it fun and free!
Coaches: Cindy Hansen (presentation), samen met dirigent Stuart Sides en Anja Dirkzwager
Inhoud:   Deze masterclass was oorspronkelijk bedoeld voor leden van ons jeugdkoor The Sing Thing Singers. Ondertussen hebben we besloten om dit evenement open te stellen voor iedereen die mee wil doen. Want er is veel belangstelling voor een echte coaching in presentation van niemand minder dan Cindy Hansen! Zeker sinds bekend is dat ze gaat werken met de energieke, lekker in het gehoor klinkende song FAME, die qua presentation geweldig leuke mogelijkheden biedt!

Dus grijp je kans en schrijf je snel in voor deze masterclass. Maar let op!

Om optimaal te profiteren van de coaching, moet de song er wel echt goed in zitten bij iedereen en moet er van tevoren even worden gerepeteerd. Dus je mag lekker mee komen doen, maar:

  • Zorg ervoor dat je het nummer echt goed kent! De song (ingezongen partijen door Tim Warwick en bladmuziek in pdf) vind je op deze site.
  • Kom naar de extra ingelaste repetitie voorafgaand aan de eerste sessie op zaterdagmiddag om als gelegenheidskoor even samen de song te oefenen, olv Stuart. Deze repetitie vindt plaats op zaterdagmiddag van 13.00 tot 13.45 u. De coaching zelf begint dan om 14 uur.

Wel geďnteresseerd, maar je wilt niet meedoen? Kom dan kijken bij deze masterclass!

 
Voor: Iedereen, maar in het bijzonder interessant voor leden van presentation commissies.

Zaterdagmiddag 13.00 – 13.45 &
Zaterdagmiddag 14.00 – 15.15 &
Zaterdagmiddag 15.30 – 17.00

  

Sla ik een goed figuur? De dirigent als spiegel voor het koor!
Coach: Rob van der Meule
Inhoud:   Als dirigent hebben we voor ogen hoe we iets willen vertellen aan ons publiek. Het ‘vervelende’ is dat we dat niet rechtstreeks maar via een omweg moeten doen: nl het KOOR! Een heldere ‘communicatie’ is daarbij van het grootste belang. Hoe kunnen we dit aanpakken/bereiken?

Deze masterclass brengt je wellicht verder in een effectieve communicatie met je koor. Naast ‘theorie’ gaan we natuurlijk ook praktisch aan de ‘slag’!
Voor: Iedereen, maar in het bijzonder voor (assistent)dirigenten.

zondagmorgen 09.30 – 10.45

 

Masterclass winnaars Kwartetcompetitie, door Remix!
Coach: Remix
Inhoud:   Je zult toch maar als kwartet door jury en/of publiek op zaterdagavond worden gekozen tot winnaar van de Kwartettencompetitie! Daarmee oogst je niet alleen roem, applaus en geluk, maar ook de sterk verhoogde kans dat je volgende keer weer hoog eindigt. Waarom? De prijs is namelijk een coaching door het Europees topkwartet Remix! Waarbij geďnteresseerden mogen komen kijken, en daarom noemen we het een masterclass. Zowel de publiekswinnaar als de jurywinnaar krijgen apart de volle aandacht van Remix gedurende 35 minuten. Lijkt me de moeite waard om nog maar eens een extra repetitie in te plannen met zijn vieren!
Voor: Iedereen, maar in het bijzonder voor kwartetten die de volgende keer ook op het erepodium willen staan!

(Deze masterclass is tevens onderdeel van de stroom kwartetten).

Zondagmorgen 9.30 – 10.45

 

Masterclass Remix, met Cindy Hanssen!
Coach: Cindy Hansen
Inhoud:   Leer, geniet, bewonder en verwonder je! Niet vaak krijg je de kans om een Amerikaanse topcoach met een Europees topkwartet aan het werk te zien!
Voor: Voor: Iedereen, maar in het bijzonder voor kwartetten en leden van presentation commissies.

Zondagmorgen 11.00 – 12.15

 

=> download deze pagina als word-document 

=> download het tijdschema van alle workshops/stromen/masterclasses 

 


last update: 23-04-2010