Tree Menu

[HaCo-2010 logo]
16 - 18 april 2010

Nieuwsbrief 4  (14 januari 2010)

HaCo: hoera! Het is 2010….

…. En daarmee komt de gelijknamige HaCo ineens een heel stuk dichterbij! Het Kernteam wenst iedereen een heel goed en gezond jaar, waarin alle wensen gerealiseerd worden!

Wat onze wens is voor 2010? Dat moeten we eigenlijk niet hardop zeggen. Want dan komt ‘ie niet uit (en vallen wij dit jaar weer niet af). Maar vooruit. Onze wens is dat we jullie allemaal in De Beukenhof in Biezenmortel ontmoeten op 16 april! Nou ja, allemaal… Zoveel plaats is er nou ook weer niet. En het moet gezegd worden: de aanmeldingen lopen al flink binnen! We zitten al voor driekwart vol, en daar zijn we heel erg blij mee! Maar jij, heb jij je ook al aangemeld? Ja? Top! Nee? Haast je dan, want de eerste stroom is al vol!Bovendien: de sluitingsdatum is 1 februari…

In deze nieuwsbrief:

  • Stroom Rob immens populair
  • Jurate zoekt leads
  • Peter en zijn koor zullen doorgaan met… Shaffy Chantant!
  • Bereik FAME met Cindy en Stuart (NIEUW!)
  • Mag ik van jou de…. Lekker kwartetten!

Stroom Rob immens populair

Sounds good, feels great! Dat wil iedereen wel, natuurlijk. Daar doen wij barbershoppers het allemaal voor. Is het de aansprekende titel van de stroom, of is het de naam en faam van coach Rob van der Meule die voor een record aantal aanmeldingen zorgt? Zoveel, dat de eerste sessies op vrijdagavond en zaterdagmorgen (1a en 1b) vol zijn. Het goede nieuws? Je kunt je nog aanmelden voor de sessies 2a en 2b op zaterdagmiddag en zondagmorgen. Maar haast je, want ook daarvoor zijn al veel aanmeldingen binnen. Vanwege de aansprekende titel, maar zeker ook vanwege de reputatie van Rob. Vermoeden we.

Jurate zoekt leads

Jurate gaat met haar gelegenheidskoor hArmony Anonymous hele leuke dingen doen met het lied What shall we do with the drunken sailor. Een tikkeltje humor gelardeerd met een snufje parodie doet het altijd erg goed op het HaCo! De aanmeldingen stromen dan ook binnen, maar: waar blijven de leads? Kom op, leading ladies! Zonder jullie zijn de bassen, bari’s en tenors nergens! Kruis aan op je formulier: het rode koor! En natuurlijk zijn ook alle andere partijen nog van harte welkom bij Jurate. Ze heeft er zin in! Jullie toch ook?

Peter en zijn koor zullen doorgaan met… Shaffy Chantant!

Soms leiden tragische gebeurtenissen tot hele mooie dingen. De dood van de legendarische Ramses Shaffy bracht Peter Iseger, op zoek naar de song om mee te werken, het verlossende idee: een Shaffy-medley! Een werkelijk prachtig arrangement, maar wel eentje om figuurlijk je tanden in te zetten. Kun je nog niet kiezen, hou je van Shaffy, ben je niet bang voor een kleine uitdaging, en wil je een topprestatie neerzetten in de show op zondagmiddag? Luister dan naar de song op de HaCo-site van Holland Harmony en meld je snel aan bij het blauwe koor!

Bereik FAME met Cindy en Stuart (Nieuw!)

Nieuw? Helemaal niet nieuw! Onder de titel Keeping it fun and free staat deze masterclass onder leiding van Cindy Hanssen en Stuart Sides alláng op de site. Wat is er dan nieuw aan? Het feit dat we nu aan iedereen de mogelijkheid bieden om mee te doen en een coaching in presentation te krijgen van barbershop-icoon Cindy! Het zou toch eigenlijk ook zonde zijn als we haar all the way uit Amerika laten overkomen voor een handjevol Sing Thing Singers. Hier willen we toch zeker allemaal wel bij zijn? Cindy gaat coachen, en Stuart dirigeert. De song is FAME. Om optimaal te profiteren van de coaching, moet de song er wel echt goed in zitten bij iedereen en moet er van tevoren even worden gerepeteerd. Dus je mag lekker mee komen doen, maar:

  • Zorg ervoor dat je het nummer echt goed kent! De song (ingezongen partijen door Tim Warwick en bladmuziek in pdf) vind je op de HaCo-site van Holland Harmony.
  • Kom naar de extra ingelaste repetitie voorafgaand aan de eerste sessie op zaterdagmiddag om als gelegenheidskoor even samen de song te oefenen, olv Stuart. Deze repetitie vindt plaats op zaterdagmiddag van 13.00 tot 13.45 u. De coaching zelf begint dan om 14.00 u.

Wil je niet meedoen, maar ben je wel geïnteresseerd? Dan kun je altijd komen kijken. Het blijft tenslotte een masterclass!

Mag ik van jou de… Lekker kwartetten!

Geweldig toch dat er meer dan 20 kwartetten verbonden zijn aan Holland Harmony? Er stopt er wel eens eentje, maar tegelijk wordt er dan ook wel weer ergens anders een nieuw kwartet geboren. Het barbershopleven is soms net het echte leven! Alle reden om de kwartetten ruim baan te geven op het HaCo, en ervoor te zorgen dat zij ook de gelegenheid en hulp krijgen om zichzelf te verbeteren en een hoger niveau te bereiken. Vandaar dat we de unieke mogelijkheid bieden om een coaching te krijgen van Remix, en parallelsessies Singing, Presentation en Music te volgen. Bovendien kunnen kwartetten zich presenteren in een competitie, om te kijken hoe ze ervoor staan ten opzichte van de concurrenten. Tenslotte komt de volgende conventie alweer in het zicht!

Alle reden dus om je als kwartet aan te melden en deel te nemen aan de speciaal voor jullie georganiseerde sessies, en om mee te doen aan de competitie! We kijken er allemaal naar uit om jullie te zien en te horen, dames. Een competitie is tenslotte pas echt spannend als er veel concurrentie is. Kom dus lekker kwartetten!

Wij van het HaCo adviseren: HaCo!

Met vriendelijke groet,

HaCo Kernteam 2010

Alberta Vink
Dirkje de Haan
Ina Kleefman
Liesbeth de Goede 
Teuni de Waal
Thea van Bergen
(New Achord)
(Southern Comfort Barber Gals)
(Southern Comfort Barber Gals)
(Valley Voices)
(The New Harvest Singers)
(Valley Voices/The New Harvest Singers)

 

=>  download de word-versie


 


last update: 16-01-2010