Tree Menu


30 maart - 1 april 2012

Nieuwsbericht  22 november 2011

Vrijdag 30 maart / zaterdag 31 maart / zondag 1 april 2012
In De Beukenhof / Biezenmortel

HaCo 2012: The Big Q-Experience

zing - doe – durf - deel

Niet te veel theorie maar vooral zingen, ervaren hoe het is om in een koor(tje) te zingen met de instelling alsof je in een kwartet zingt! Dat is de rode draad van het Holland Harmony HaCo weekend van vrijdag 30 maart t/m zondag 1 april 2012.

Niet schrikken: je hoeft niet solo te zingen, geen enge dingen. Het gaat om je instelling, houding, mentaliteit: niks leunen op de anderen van je stempartij, niks excuses dat je het nog niet zo goed kent, niks verschuilen achter op de risers. Ook al sta je achteraan: zorg dat je gezien en gehoord wordt, dat je zelf trots bent op wat je doet en kunt en dat het publiek uit zijn dak gaat door zoveel kwaliteit, zoveel zelfverzekerdheid. Elk koor moet gaan schitteren en spetteren als het beste kwartet! Dat is het doel dit weekend.

Of je nou echt in een kwartet zingt of niet: op deze HaCo ga je het ultieme kwartetzingen-gevoel ervaren! Ook in een koor kun je de kwartet-mentaliteit goed gebruiken, dezelfde instelling, dezelfde inzet, hetzelfde gevoel, dezelfde kwaliteit, dezelfde eigen verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid. Daar groei je zelf van, én je koor! Dat is zingen, doen, durven en delen!!!! Daar gaan we aan werken in dat weekend, onder de bezielende leiding van de leden van ReMix (tenminste… als er dit keer geen aswolk vanuit IJsland overdrijft…) en Stuart Sides, Rob van der Meule en vele anderen!

We openen vrijdagavond 30 maart om 20.00 uur met de kleine Q-choruses: iedere deelnemer gaat die avond in een van de mini kwartettenkoren (± 15 tot 20 leden) zingen. Op zaterdagmiddag en zondagochtend repeteer je nog een keer met dit koor en bereiden jullie je voor op het songfestival van zondagmiddag: iedereen staat die zondagmiddag op de risers, in een van de kleine koren om te strijden in The Big Q-Experience European HaCo 2012 songcontest! De “douze points” gaan naar …..

Op zaterdag kun je kiezen uit een veelheid van workshops en coachings. Kom je met je hele kwartet, dan zijn er coachingsmogelijkheden door o.a. de leden van Remix. Kom je als individu kun je kiezen voor diverse workshops. Zaterdagavond is de inmiddels traditionele kwartet-competitie. Bij HH ingeschreven bestaande kwartetten kunnen deelnemen met twee (Engelstalige!) songs, waarvan er één conventie geschikt moet zijn. Er is een officiële barbershop jury naast de publieksjury. De aan deze competitie deelnemende kwartetten dienen ook deelnemer aan het HaCo te zijn.

Op zondag zijn er weer workshops en ‘s middags is het afsluitende songfestival. Het weekend heeft ook nog enkele surprises in petto ………….laat je verrassen en zing, doe, durf en deel mee!!

Ook dit jaar hebben we weer gekozen voor een all-in weekend: aankomst vrijdag begin van de avond, vertrek zondagmiddag. Het is absoluut noodzakelijk dat je op vrijdagavond er al bent, omdat iedereen start in een van de Q-choruses.

Heel binnenkort kun je je gaan opgeven voor HaCo, je keuze bepalen en na betaling van € 155,00* ben je verzekerd van een fantastische weekend eind maart. Uiteraard volgen er t.z.t. nog meer details over de indeling van de koren, kamerindelingen, de te leren songs of andere eventueel voor te bereiden zaken. Zet in elk geval vrijdag 30 maart, zaterdag 31 maart en zondag 1 april 2012 vast in je agenda!!!!

* ben je geen lid van HH (individueel of via je koor of kwartet) dan betaal je € 30,00 extra (totaal €185,00 voor het hele weekend, all-in).

Na betaling is je aanmelding definitief. Voor bepaalde workshops/coachings is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Eerst komt, eerst maalt! In totaal kunnen we dit weekend ca. 200 deelnemers plaatsen. Bij annulering vindt geen restitutie plaats. Sluit zelf een annuleringsverzekering en/of reisverzekering.

Al vragen? Mail het HaCoteam: haco2012@hollandharmony.nl

Ervaar zingen op een andere manier: the big Q-experience! We weten nu al zeker dat de kwaliteit van de koren bij de volgende conventie stijgt én dat er mooie, nieuwe kwartetten ontstaan na deze HaCo.

Namens het bestuur van Holland Harmony, Marie, Marie, Camilla en Hillevi (Remix) en Rob van der Meule en Stuart Sides,

het HaCo 2012 team:
Anja Zwanenburg, Janneke Bisschop, Monique Ballijns, Natascha Kriekaart , Pauline Slors, Thea van Bergen

November 2011

<<download de word-versie >>

 


last update: 22-11-2011