Barbershop community in tijden van Corona

Corona. Het is een alomvattend thema deze periode. Sinds februari is het onderdeel van ons dagelijks leven in Europa en ook de VS en Nieuw Zeeland zijn getroffen. Onze hele barbershop wereld is verstild. Overal in Nederland en in de rest van de wereld proberen barbershoppers elkaar te bereiken via video meetings of telefoon. We proberen elkaar zo goed en zo kwaad als het gaat vast te houden om schouder aan schouder het virus in te dammen. Met 1 ½ meter ertussen. We hopen natuurlijk dat alle sociale beperkingen voorbij zullen gaan. Sinds deze week weten we dat het in elk geval tot eind april zal duren. En daarna. Het zal echt niet zo zijn dat dan opeens in een klap alles weer normaal zal zijn. Dat zal wel stapsgewijs gebeuren, de experts zullen daar ook een rol in krijgen.

En wij dan. In onze hoofden en harten gebeurt ook iets. Het vrije onbezorgde gevoel dat de wereld van ons is, staat onder druk. 200.000 mensen zaten “vast” in het buitenland. Durven we straks weer te reizen. We worden nu getraind om 1 ½ meter afstand te houden. Durven we straks weer ons in een afterglow onder te dompelen. Veel conventies zijn afgezegd dit voorjaar. Worden die weer opnieuw ingepland en wanneer dan. Vragen, vragen, vragen. De komende tijd zullen we stukje bij beetje de antwoorden gaan vinden. Om de tijd te hebben om onze barbershop evenementen weer goed te kunnen organiseren, iedereen goed de tijd te geven om zich te kunnen voorbereiden en weer onbezorgd samen te kunnen zijn hebben we als Holland Harmony besloten dat zowel de Haco die gepland stond voor september, als het festival Sing! (conventie 2021) worden verzet. Ook de Raad van Afgevaardigden die gepland stond voor 9 mei, gaat niet door.
Klik hier voor de volledige uitleg van het besluit

We begrijpen dat jullie teleurgesteld zijn; dat zijn we zelf ook. Maar we willen iedereen toch vragen om positief te blijven. Het tij zal keren. Uiteraard blijven we tot die tijd niet stilzitten. We willen, zodra dat enigszins mogelijk is, enkele nieuwe initiatieven ontplooien om toch op een andere manier invulling te geven aan de community die we met elkaar zijn. Bijvoorbeeld door regiobijeenkomsten te combineren met barbershopmuziek. We doen een oproep aan mensen die ons daarbij willen ondersteunen. Neem contact met ons op. Want ook voor barbershoppers in tijden van corona geldt: we moeten het met elkaar doen!

En voor nu, blijf gezond en pas op elkaar,
Bestuur Holland Harmony
Leonie, Ineke, Herman, Liz, Co’nn, Audrey, Rob