Holland Harmony Barbershopper of the Year 2021

Katy Taylor is HH Barbershopper of the Year 2021! Op 21 december konden we haar met deze mededeling verrassen tijdens de Zoomrepetitie van de Amstel River Singers. Het bijbehorende cadeau overhandigen we aan haar tijdens HH Let’s go! 

Katy komt uit een barbershop-nest en groeide op als kwartet- en koorzangeres. Toen de Amstel River Singers eind 2019 op zoek waren naar een nieuwe dirigent, werd, na een tip van Stuart Sides, Katy hiervoor benaderd. Hoewel ze daar nog nooit over had nagedacht, ging ze de uitdaging aan. En met succes.

In haar nominatie staat:
“Katy kwam, zag en overwon. Staat voor het koor alsof ze nooit anders heeft gedaan. Pakt repetities via Zoom op en loodst ons met onvoorstelbaar veel energie door de lockdownperiodes. We hebben nieuwe nummers met elkaar kunnen instuderen en dankzij Katy’s tomeloze inzet hebben we geen enkel lid verloren. Iedere repetitie is een feestje. Katy laat ons weer beleven wat barbershopzingen inhoudt. Als barbershopper in hart en nieren verdient Katy de eer om de eerste Holland Harmony Barbershopper of the Year te worden.”

Naast haar werk als zangeres en dirigent is Katy ook actief lid van het Holland Harmony Educatieteam en leidt zij het Holland Harmony jeugdkoor. Een geheel terechte titel dus. Van harte gefeliciteerd Katy!

Helaas kan er maar één met de eer strijken. Twee eervolle vermeldingen willen we jullie echter niet onthouden.

De eerste is voor Marlous Luiten, dirigent van Route Sixteen:

“Een Duracell powervrouw, die altijd ‘aanstaat’ sinds het begin van de coronacrisis, bruist van de ideeën, onvermoeibaar is en altijd aanspreekbaar.”


Ook Marlous is actief lid van het Holland Harmony Educatieteam en was een drijvende kracht achter de online activiteiten van Holland Harmony.


De tweede eervolle vermelding is voor Els Peters, dirigent van Miracle Sound:

“Els maakt onze grootste hobby, barbershop zingen, op onnavolgbare manier mogelijk. Ze begon als bas in ons koor en ontpopte zich later als een zeer muzikale, leergierige dirigent. Ondanks een drukke baan en fysieke beperkingen is ze er al tien jaar iedere repetitie en zet ze zich voor de volle 100% in voor Miracle Sound.”
 We boffen met zoveel talent binnen Holland Harmony!