Competities

Competities

De Holland Harmony competitie 2019 bestaat uit vijf competities:

  • Vrouwenkwartetten competitie
  • Mannenkwartetten competitie
  • Gemengde kwartetten competitie
  • Vrouwenkoren (12 zangeressen of meer) competitie
  • Mannenkoren (12 zangers of meer) competitie

 

Data en tijden competities

Vrijdag 29 maart 2019         Kwartettencompetities (vrouwen, mannen, gemengd)

10:00 uur – ca. 17:00 uur       afzonderlijke competities in een afwisselende volgorde

 

Zaterdag 30  maart 2019    Korencompetities (vrouwen, mannen)

11:00 uur – ca. 17:00 uur       afzonderlijke competities in een afwisselende volgorde

 

Reglementen

Voor de competities geldt het Holland Harmony Conventie 2019 Reglement.

 

Overzicht deelnemers

Het deelnemersveld bestaat uit 22 kwartetten en 19 koren. Voor het overzicht klik hier.

Voor een eerste kennismaking:

de line-up van deelnemende kwartetten

de line-up van de deelnemende koren

Prijzen, Challenge cups en Trophy’s

In de Holland Harmony competitie 2019 zijn een reeks prijzen, Challenge cups en Trophy’s te winnen.

 

Jury

De jurering wordt onderverdeeld in aparte scores voor “Music”, “Singing” en “Performance”, zie ook onder Reglementen voor verdere uitleg van de verschillende onderdelen. Voor de Holland Harmony Competitie wordt gewerkt met 2 volledige panels van juryleden. Per onderdeel jureren dus twee BHS gekwalificeerde juryleden, in totaal dus zes juryleden. In 2019 bestaat de jury uit de volgende leden:

Music Steve Tramack

Steve Armstrong

Singing David Mills

Richard Lewellen

Performance Marty Lovick

Steve Curulla

 

Competitiesongs en de te verstrekken informatie

Voor de competitie dien je twee ‘conventiegeschikte’ nummers uit te voeren. Wat onder conventiegeschikt wordt verstaan, kan je globaal vinden onder Reglementen. Verstandig is het te checken bij de arrangeur of het arrangement conventiegeschikt (“contestable”) is, als dit er niet bij aangegeven staat. Draag er ook zorg voor dat de arrangementen correct voor jouw koor of kwartet zijn gelegaliseerd. Niet voldoen hieraan leidt tot diskwalificatie (zie Reglementen).

Deadline opgave competitiesongs

Deadline voor opgeven van de twee competitiesongs was 24 februari 2019.

Wat moet je doorgeven?

We willen in ieder geval weten: songtitels, arrangeurs, legalisatie, ballad of uptune, decorkleur en -patroon per song en de volgorde van de songs.

Mocht je nog twijfels of vragen hebben over de legalisatie, dan kan je contact opnemen met Jacqueline van Stel van de muziekbieb. Zij kan je de eventueel nog nodige begeleiding geven in dit proces. Bij het insturen van het opgaveformulier hoef je niet de onderliggende stukken te sturen als bewijs van legalisatie. Zorg er wel voor dat je deze stukken bij je hebt tijdens de conventie.

De volgorde van de songs is van belang voor de video-crew. Voor een goed beeld van de ‘performance’ zal tijdens een ballad meer ingezoomd worden op de groep, terwijl tijdens een uptune het beeld van de totale groep overwegend de ‘performance’ sterker weer zal geven.

In 2019 zullen we voor het eerst gaan werken met een decor dat in kleur aangepast kan worden, passend bij de sfeer van het nummer dat wordt gebracht. Voor het instellen van het lichtplan is ook kennis van de volgorde noodzakelijk. Voor de volledige informatie over de decorkleuren klik hier.

 

Gebruik van extra attributen of andere bijzonderheden

Je mag allerlei extra attributen op het podium gebruiken. Uiteraard mogen dit geen geluidversterkende onderdelen zijn.  Let erop, dat het podium in een even goede conditie achtergelaten wordt, als waar je het in aantreft.

Zijn er dergelijke of andere bijzonderheden die wij moeten weten? Geef deze dan ook duidelijk en zo compleet mogelijk aan op het formulier. Heb je vragen of wil je wat checken? Mail dan vooral.

 

Masters of Ceremony

De Master of Ceremony is het rustpunt tijdens de competities. Voor het publiek en voor de deelnemers. Als geen ander kennen ze de spanning, die opbouwt achter de coulissen voor de kwartetten en achter het gordijn voor de koren.

De aankondiging van de MoC van jouw kwartet of jouw koor is hèt startsein om voluit te gaan stralen, te genieten van de aandacht en vol te geven waar je naar toe gewerkt hebt.

Vrijdag 29 maart: Kwartetten competitie

Master of Ceremony: Nathalie Neefe-Meesters

Mijn liefde voor muziek zat er al vroeg in. Ik ben op 7 jarige leeftijd begonnen met het spelen van een basklarinet in een jeugdorkest bij mij in het dorp.

Ik vond het toen al leuk om met elkaar een muziekstuk in te studeren en daar gaande weg samen iets moois van te maken. Ook door het maken van diverse reizen naar het buitenland ontdekte ik dat muziek een universele taal is, die mensen op een bijzondere, vaak positieve manier met elkaar verbindt.

Heel wat jaartjes later werd ik door een collega (Rosalie Davies) uitgenodigd om eens mee te gaan naar haar barbershopkoor.  Na 1 avond was ik verkocht.

Eerst gezongen bij Central City Chorus onder leiding van Hans Pekelharing en toen dat stopte, ben ik bij The New Harvest Singers gaan zingen en daar zing ik nog steeds met veel plezier.

Van koor zingen kwam ook kwartet zingen. Zo’n 7 jaar heb ik met veel plezier gezongen in .NL, waarbij we op meerdere conventies met een medaille naar huis mochten gaan.

In 2009 zilver, in 2011 goud en in 2013 zilver.

Ik kijk er naar uit om de kwartetten competitie te gaan presenteren. Ik weet hoe spannend, maar ook hoe leuk het is om met je kwartet dat conventie podium te betreden. Het is hét moment waar je met elkaar vaak hard en hopelijk ook met veel plezier naar toe gewerkt hebt. Ik wens alle deelnemende kwartetten veel plezier nog met alle voorbereidingen en wens ze toe dat ze mogen stralen tijdens de conventie.

Zaterdag 30 maart: Koren competitie

Master of Ceremony: Rob van der Meule

In juni 1983 werden in Vlissingen de Sea Sound Singers opgericht.  Als 19 jarige ben ik daar, onervaren maar met een enorm enthousiasme, voor gaan staan. Het werden meer dan 10 uiterst succesvolle jaren met niet alleen gouden herinneringen maar ook met 4 keer goud tijdens de conventies. Het was het begin van mijn muzikale loopbaan.

Na mijn conservatoriumstudie stond ik als musical zanger/acteur in zeer succesvolle musicals in binnen- en buitenland op de planken.. Maar het (barbershop)bloed kroop waar het niet gaan kon. Ik richtte een Nederlandstalig barbershopkwartet op: ‘Radiotimes’ en daar heb ik twee keer goud mee gewonnen. Dat gebeurde met nog twee andere kwartetten: Trademark en Maelstrom. Daarnaast heb ik sinds 2000 iedere twee jaar het Harmony From Holland Chorus gedirigeerd.  Afgelopen jaar werd de cirkel weer rond met mijn terugkeer bij de Sea Sound Singers na 24 jaren afwezigheid. Dat is een warm weerzien en een nieuw hoofdstuk kan geschreven worden.

Barbershop is en blijft een rode draad in mijn muzikaal bestaan. Niets zo mooi als de jacht op de perfecte boventonen!

 

Competitieschema vrijdag en zaterdag

In het competitieschema vind je alle informatie over inzingzalen en de exacte tijden on stage / off stage.

Competitieschema vrijdag

Competitieschema zaterdag

Meer nuttige tijdschema’s voor deelnemers vind je onder Deelnemers informatie.

 

Uitslagen

De prijswinnaars, alle nummers 1, 2 en 3 van iedere competitie, staan op de avond van de competitiedag in de show.

 

Tijdschema evaluatie/coaching

Deze informatie volgt in de week van 4 maart.

 

Scouts

Voor een optimale beleving en een prettige voorbereiding, op de competitiedag zelf, is het ideaal als groep om een scout aan te stellen. Een scout zingt zelf niet mee met de groep en is beschikbaar voor alle regel- en informatiezaken om het optreden heen. Voor de scout moet een Bezoekers passe partout aangeschaft worden (€ 90,-).

 

Vragen

Heb je nog vragen na het doorzoeken van deze informatie specifiek over de competities, stel deze dan gerust via het contactformulier.