Competities

Competities

De Holland Harmony competitie 2019 bestaat uit vijf competities:

  • Vrouwenkwartetten competitie
  • Mannenkwartetten competitie
  • Gemengde kwartetten competitie
  • Vrouwenkoren (12 zangeressen of meer) competitie
  • Mannenkoren (12 zangers of meer) competitie

 

Data en tijden competities

Vrijdag 29 maart 2019         Kwartettencompetities (vrouwen, mannen, gemengd)

10:00 uur – ca. 17:00 uur       afzonderlijke competities in een afwisselende volgorde

 

Zaterdag 30  maart 2019    Korencompetities (vrouwen, mannen)

10:00 uur – ca. 17:00 uur       afzonderlijke competities in een afwisselende volgorde

 

Reglementen

Voor de competities geldt het Holland Harmony Conventie 2019 Reglement.

 

Overzicht deelnemers (ingeloot en/of ingeschreven)

Voorlopig competitieschema

Alle aangesloten koren en kwartetten worden vooraf in het voorlopig competitieschema ingeloot om een afwisselende en onbevooroordeelde volgorde van optreden te krijgen. Om daadwerkelijk mee te doen in de competitie moet het koor/kwartet zich aanmelden en inschrijven voor de competitie. Dit kan van 1 juli t/m 30 september 2018.

Nog niet aangesloten bij Holland Harmony?

Wil je meedoen in een competitie, maar ben je nog niet bij Holland Harmony aangesloten? Nieuwe koren en kwartetten kunnen zich bij Holland Harmony aansluiten tot 30 september en zich dan tevens verder gewoon aanmelden en inschrijven. Ook deze nieuwe koren en kwartetten worden middels loting geplaatst in het competitieschema. De reeds ingelote koren/kwartetten vanaf dat nummer schuiven dan allemaal een plaatsje op naar achteren.

Bij niet inschrijven

Groepen, die zich na het verlopen van de inschrijfperiode niet hebben ingeschreven, worden op 1 oktober 2018 uit het competitieschema verwijderd.

 

Prijzen, Challenge cups en Trophy’s

In de Holland Harmony competitie 2019 zijn een reeks prijzen, Challenge cups en Trophy’s te winnen.

 

Jury

De jurering wordt onderverdeeld in aparte scores voor “Music”, “Singing” en “Performance”, zie ook onder Reglementen voor verdere uitleg van de verschillende onderdelen. Voor de Holland Harmony Competitie wordt gewerkt met 2 volledige panels van juryleden. Per onderdeel jureren dus twee BHS gekwalificeerde juryleden, in totaal dus zes juryleden. In 2019 bestaat de jury uit de volgende leden:

Music Steve Tramack

Steve Armstrong

Singing Matthew Gifford

Richard Lewellen

Performance Marty Lovick

Steve Curulla

 

Competitiesongs en bijpassende kleurkeuze decor

Voor de competitie dien je twee ‘conventiegeschikte’ nummers uit te voeren. Wat onder conventiegeschikt wordt verstaan, kan je globaal vinden onder Reglementen. Verstandig is het te checken bij de arrangeur of het arrangement conventiegeschikt (“contestable”) is, als dit er niet bij aangegeven staat. Draag er ook zorg voor dat de arrangementen correct voor jouw koor of kwartet zijn gelegaliseerd. Niet voldoen hieraan leidt tot diskwalificatie (zie Reglementen).

Het is in 2019 voor het eerst dat we gaan werken met een decor dat in kleur aangepast kan worden, passend bij de sfeer van het nummer dat wordt gebracht. Een ontzettend interessant fenomeen tijdens de uitvoering, maar het vergt ook wat extra, bij de tijdse voorbereiding. Meer informatie zal spoedig volgen.

 

Masters of Ceremony

Geen competitie zonder waardige introductie van de deelnemers.
Wie onze Masters of Ceremony 2019 zullen gaan zijn? Later meer…..

 

Tijdschema inzingen/on stage

Deze informatie volgt,uiteraard t.z.t., hier.

 

Uitslagen

De prijswinnaars, alle nummers 1, 2 en 3 van iedere competitie, staan op de avond van de competitiedag in de show.

 

Tijdschema evaluatie/coaching

Deze informatie volgt nog.

Scouts

Voor een optimale beleving en een prettige voorbereiding, op de competitiedag zelf, is het ideaal als groep om een scout aan te stellen. Een scout zingt zelf niet mee met de groep en is beschikbaar voor alle regel- en informatiezaken om het optreden heen. Voor de scout moet een Bezoekers passe partout aangeschaft worden (€ 90,-).

Vragen

Heb je nog vragen na het doorzoeken van deze informatie specifiek over de competities, stel deze dan gerust via het contactformulier.