Algemene informatie

29 t/m 31 maart 2019

Holland Harmony Conventie 2019

“PASSION IN HARMONY”

Het grootste evenement in de barbershop stijl, dat Nederland rijk is, gaat in 2019 plaats vinden in het weekend van 29 t/m 31 maart. Reeds voor de 19e keer organiseert Holland Harmony deze happening. En het is al weer sinds vele jaren, dat het beste wat Nederland te bieden heeft op het gebied van barbershop, bij elkaar komt in Conferentiecentrum De Koningshof in Veldhoven. Koren en kwartetten kunnen hun krachten meten in de verschillende competities, beoordeeld door een vakkundige jury. 

Maar het conventieweekend staat in het teken van veel meer dan alleen competitie. “Conventie” is “samenkomen”. Samenkomen door ontmoeten, maar ook samenkomen in muziek, in inspiratie. Met zowel op vrijdag- als op zaterdagavond een show met de winnaars van de verschillende competities en diverse internationale gasten kan hierin overvloedig voorzien worden. En sluit daar de beruchte ‘Afterglow’, waar muziek maken met volslagen vreemden, ook voor jou, opeens de normaalste zaak van de wereld wordt, bij aan en je zult begrijpen wat een “Conventie in barbershop” betekent. 

“Passion in Harmony” – conventie 2019  – inspireren, verbinden en het aanstekelijke vuur nog meer aanwakkeren en doorgeven. De wereld staat even stil. Het wordt een drie dagen durend prachtig muzikaal, menselijk feest!

Programma en Gasten

We willen iedereen inspireren, verbinden, en samen laten komen in de muziek. We hebben daarvoor een geweldig programma en dito gasten. Laat je meenemen en bekijk de Programma en Gasten Special!

Toegangskaarten bestellen

Toegangskaarten voor de verschillende competities en shows of een passe-partout voor alle onderdelen kan je bestellen via de Programma en Gasten Special of de Show & Entertainment pagina voor als je eerst nog meer informatie over de verschillende onderdelen wilt. Weet je al welke kaarten je zoekt en hoeveel, klik dan direct hier.

2019 Convention Song

De 2019 Convention Song is “I’m Still Standing” van Elton John, speciaal gearrangeerd voor ons door Steve Tramack.

Informatie & vragen

Mocht je specifieke vragen hebben, dan kan je daarvoor altijd terecht bij het conventieteam via: CT2019@hollandharmony.nl 

Of vul het contactformulier in.

Doelstellingen

De Holland Harmony Conventie heeft tot doel:

  • het bieden van een inspirerende omgeving voor koren en kwartetten, specifiek voor ‘barbershop singing and more’
  • het bieden van een solide platform om als groep je te kunnen meten en je eigen ontwikkeling te volgen door de jaren heen
  • het stimuleren van ontwikkeling in zang, ‘stage presence’ en beleving door middel van competitie, coaching en workshops
  • het ruimte geven aan en stimuleren van een ontmoetingsplaats in muziek en vriendschappen

Organisatie

De Holland Harmony Conventie 2019 is een evenement georganiseerd door de grootste Nederlandse overkoepelende organisatie voor barbershop zangers, Holland Harmony.  Momenteel zijn 31 koren en 24 kwartetten aangesloten; mannen-, vrouwen- en voor kwartetten ook gemengd. Alleen aangesloten groepen kunnen deelnemen aan de competities.

Conventieteam

Het conventieteam heeft de feitelijke uitvoering van de organisatie. Het team is verdeeld in een aantal specialisaties. Zo is in grote lijnen ook de informatie op deze pagina’s ingedeeld.

Met verve en eensgezind bouwen wij, het conventieteam samen met de vele geweldige vrijwilligers, aan een geweldig feest. We delen heel graag onze passie met jou!

Barbershop zingen is voor mij steeds een beleving. Samen mooie akkoorden maken, boventonen laten klinken, zingen met je hele lijf. Het is een passie “pur sang”. Alleen door de grote betrokkenheid met en voor elkaar kunnen we als koor onze ambities bereiken. De close harmony  weerspiegelt daarom niet alleen in onze muziek, maar ook in ons als groep. Als conventie manager wil ik graag alle barbershoppers een podium geven zijn of haar passie te laten zien.

Hi, ik ben Madelon Dingemanse. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met barbershop bezig ben. Ik ben verbonden aan verschillende onderdelen binnen Holland Harmony, maar met name het zelf zingen van deze stijl is niet meer uit mijn leven weg te denken. Ik durf dit vol overgave een echte passie te noemen.

 

Ik ben Thea van Bergen, al vanaf 1998 actief in barbershop, op heel veel verschillende gebieden: koor, kwartet, dirigent, coach, bestuurslid HH, organisatie HaCo  en nu lid van het Conventie Team 2019. Ik mag me voornamelijk bezighouden met de shows en het entertainment ná de contest. Dat past bij mij, want barbershop, optreden, zíngen, organiseren: allemaal passies die volledig samenkomen in Passion in Harmony. Ik hoop veel passie-genoten weer te zien in 2019, 29 t/m 31 maart!

 

Wat betreft barbershop doen wij alles samen, behalve zingen dat kan ik niet. Na het bezoek aan de eerste conventie waren we helemaal bezeten van het barbershop virus en is Bertha gaan zingen.
Ikzelf ben gaan helpen bij de organisatie. Eerst als manusje van alles. Helpen bij DABS in de barbershop shop en als transporteur van allerlei spullen zoals risers en de “koorschelp”, wel bekend bij de oudgedienden onder ons. Op de HaCo helpen opbouwen en afbreken en ’s avonds barman. En verdwaalde mensen in Biezemortel weer op de goede weg te helpen, net zoals in de Koningshof. De laatste jaren doen we registratie, kaartverkoop en penningmeester voor de conventie. Maar nog steeds zie je ons samenwerken voor Holland Harmony.

Een van mijn passies, het samen zingen, is bij mij pas 15 jaar geleden met barbershop begonnen.  De harmony die ik voelde bij mijn eerste conventie bracht me in vervoering en gaf me een verrukt gevoel. De zangstijl die mij als lage alt omarmde. De warme en bijzondere akkoorden raakten me. Een bijzonder passioneel gebeuren wat ik een warm hart toedraag. Na een korte periode van, zeg maar “being between choruses”, waardoor ik in het conventieteam ben gestapt en me vooral focus op backstage zaken, nu toch ook weer actief “ON stage” dit jaar. Ik kan het gewoon niet laten…!

Vanuit mijn werk als therapeut in de complementaire zorg weet ik hoe ontzettend belangrijk een fijne hobby is voor het persoonlijk welzijn. De oprechte verbazing en blijdschap van eigen kunnen te zien, na loslaten van angst en onzekerheid en beetpakken van alles wat wordt aangereikt om te ontwikkelen, inspireert mij enorm. Zingen en samen muziek maken en beleven op een evenement als dit voorziet hierin ruimschoots. Echt super kicken!

 

Veel plezier met de voorbereidingen of wellicht je eerste kennismaking met barbershop? We zien je graag 29, 30 en 31 maart 2019!