Competities

Competities

De Holland Harmony competitie 2019 bestaat uit vijf competities:

  • Vrouwenkwartetten competitie
  • Mannenkwartetten competitie
  • Gemengde kwartetten competitie
  • Vrouwenkoren (12 zangeressen of meer) competitie
  • Mannenkoren (12 zangers of meer) competitie

 

Data en tijden competities

Vrijdag 29 maart 2019         Kwartettencompetities (vrouwen, mannen, gemengd)

10:00 uur – ca. 17:00 uur       afzonderlijke competities in een afwisselende volgorde

 

Zaterdag 30  maart 2019    Korencompetities (vrouwen, mannen)

11:00 uur – ca. 17:00 uur       afzonderlijke competities in een afwisselende volgorde

 

Reglementen

Voor de competities geldt het Holland Harmony Conventie 2019 Reglement.

 

Overzicht deelnemers

Competitieschema

De inschrijfperiode is afgesloten. Het competitieschema is opgesteld met de aangemelde koren en kwartetten. De genoemde tijden zijn nog indicatief. Voor het overzicht klik hier.

 

Prijzen, Challenge cups en Trophy’s

In de Holland Harmony competitie 2019 zijn een reeks prijzen, Challenge cups en Trophy’s te winnen.

 

Jury

De jurering wordt onderverdeeld in aparte scores voor “Music”, “Singing” en “Performance”, zie ook onder Reglementen voor verdere uitleg van de verschillende onderdelen. Voor de Holland Harmony Competitie wordt gewerkt met 2 volledige panels van juryleden. Per onderdeel jureren dus twee BHS gekwalificeerde juryleden, in totaal dus zes juryleden. In 2019 bestaat de jury uit de volgende leden:

Music Steve Tramack

Steve Armstrong

Singing David Mills

Richard Lewellen

Performance Marty Lovick

Steve Curulla

 

Competitiesongs en de te verstrekken informatie

Voor de competitie dien je twee ‘conventiegeschikte’ nummers uit te voeren. Wat onder conventiegeschikt wordt verstaan, kan je globaal vinden onder Reglementen. Verstandig is het te checken bij de arrangeur of het arrangement conventiegeschikt (“contestable”) is, als dit er niet bij aangegeven staat. Draag er ook zorg voor dat de arrangementen correct voor jouw koor of kwartet zijn gelegaliseerd. Niet voldoen hieraan leidt tot diskwalificatie (zie Reglementen).

Deadline opgave competitiesongs

Deadline voor opgeven van de twee competitiesongs is 24 februari 2019. Het opgaveformulier vind je hier.

Wat moet je doorgeven?

We willen in ieder geval weten: songtitels, arrangeurs, legalisatie, ballad of uptune, decorkleur en -patroon per song en de volgorde van de songs.

Mocht je nog twijfels of vragen hebben over de legalisatie, dan kan je contact opnemen met Jacqueline van Stel van de muziekbieb. Zij kan je de eventueel nog nodige begeleiding geven in dit proces.

De volgorde van de songs is van belang voor de video-crew. Voor een goed beeld van de ‘performance’ zal tijdens een ballad meer ingezoomd worden op de groep, terwijl tijdens een uptune het beeld van de totale groep overwegend de ‘performance’ sterker weer zal geven.

In 2019 zullen we voor het eerst gaan werken met een decor dat in kleur aangepast kan worden, passend bij de sfeer van het nummer dat wordt gebracht. Voor het instellen van het lichtplan is ook kennis van de volgorde noodzakelijk. Voor de volledige informatie over de decorkleuren klik hier.

Gebruik van extra attributen of andere bijzonderheden

Je mag allerlei extra attributen op het podium gebruiken. Uiteraard mogen dit geen geluidversterkende onderdelen zijn.  Let erop, dat het podium in een even goede conditie achtergelaten wordt, als waar je het in aantreft.

Zijn er dergelijke of andere bijzonderheden die wij moeten weten? Geef deze dan ook duidelijk en zo compleet mogelijk aan op het formulier. Heb je vragen of wil je wat checken? Mail dan vooral.

Voorinformatie

Het is tot nu toe nog iedere conventie geweest dat enkele songs door meerdere groepen werden uitgevoerd. Dat is op zich geen probleem. Maar met een veelheid aan mogelijk uit te voeren songs, is het overall toch het allerleukst de variatie dan ook zo maximaal mogelijk te houden. In een poging hier handen en voeten aan te geven, gaan we dit jaar experimenteren met het vooraf informeren van de songs door de deelnemers… die dit willen delen. Wil jouw koor/kwartet hier ook in meedoen? Mail dan z.s.m. jullie songkeuze door naar ct2019@hollandharmony.nl. Deze informatie wordt volledig onder voorbehoud en zonder check of sturing vanuit Holland Harmony geplaatst in het deelnemersoverzicht.

Masters of Ceremony

Geen competitie zonder waardige introductie van de deelnemers.
Wie onze Masters of Ceremony 2019 zullen gaan zijn? Later meer…..

 

Tijdschema inzingen/on stage

Deze informatie volgt,uiteraard t.z.t., hier.

 

Uitslagen

De prijswinnaars, alle nummers 1, 2 en 3 van iedere competitie, staan op de avond van de competitiedag in de show.

 

Tijdschema evaluatie/coaching

Deze informatie volgt nog.

Scouts

Voor een optimale beleving en een prettige voorbereiding, op de competitiedag zelf, is het ideaal als groep om een scout aan te stellen. Een scout zingt zelf niet mee met de groep en is beschikbaar voor alle regel- en informatiezaken om het optreden heen. Voor de scout moet een Bezoekers passe partout aangeschaft worden (€ 90,-).

Vragen

Heb je nog vragen na het doorzoeken van deze informatie specifiek over de competities, stel deze dan gerust via het contactformulier.