Educatie

Zingen doe je met plezier! Dat staat voorop, ook bij Holland Harmony. Tegelijk werken we hard aan kwaliteitsverbetering: betere ‘music’, betere ‘singing’ en betere ‘performance’.  Vanuit de doelstelling van Holland Harmony leggen we de nadruk op de deskundigheidsbevordering van koren, kwartetten, dirigenten en juryleden. Holland Harmony biedt verschillende middelen om de kwaliteit te bevorderen van de koren en kwartetten die het barbershop genre in Nederland beoefenen.


Educatie Commissie

Educatie Commissie (EC)
De Educatie Commissie “EC” is een commissie binnen Holland Harmony die de educatieve activiteiten van Holland Harmony faciliteert. De commissie bestaat uit: Natascha Blokpoel, Elizabeth Hofman, Marlous Luiten, Stuart Sides & Katy Stolk

Voor vragen of interesse om ergens bij mee te helpen, mail naar: ec@hollandharmony.nl

 

Harmony College (HaCo)
Eerstvolgende editie: nader te bepalen

Een Harmony College start vrijdagavond en duurt t/m  zondagmiddag. Er wordt een diverse faculty gevormd met deskundige coaches en docenten uit de barbershopwereld. Dit evenement is geschikt voor: directors, zangers en zangeressen, section leaders, performance team en noem maar op. Voor iedereen zit er wel een interessante en leerzame workshop tussen.

Holland Harmony Conventie
Eerstvolgende editie: nader te bepalen

In de oneven jaren is er de Holland Harmony Conventie waarin kwartetten en koren hun kwaliteiten kunnen laten toetsen en ‘strijden’ om de meeste punten. Punten per barbershop categorie: Music, Singing, Performance. Een weergaloos, gezellig en leerzaam evenement. Evenals een Harmony College betreft dit een compleet weekend.

De conventie van 2021 is wegens Covid-19 geannuleerd. Er is nog geen nieuwe datum bekend.

Director’s College
Eerstvolgende editie: nader te bepalen

Van vrijdagavond tot zondagmiddag een leerzaam programma gericht op (assistent-) dirigenten.

Dirigentenbegeleiding
Holland Harmony biedt één keer per jaar een gratis coaching voor de dirigent aan. Hierbij ligt het accent dus op de dirigent, maar het koor leert hier natuurlijk ook van!

Muziekbibliotheek
Kwaliteit wordt ook beïnvloed door de keuze van de juiste muziek.