Educatie

Zingen doe je met plezier! Dat staat voorop, ook bij Holland Harmony. Tegelijk werken we hard aan kwaliteitsverbetering: betere ‘music’, betere ‘singing’ en betere ‘performance’.  Vanuit de doelstelling van Holland Harmony leggen we de nadruk op de deskundigheidsbevordering van koren, kwartetten, dirigenten en juryleden. Holland Harmony biedt verschillende middelen om de kwaliteit te bevorderen van de koren en kwartetten die het barbershop genre in Nederland beoefenen.


Educatie Commissie

Educatie Commissie (EC)
De Educatie Commissie “EC” is een commissie binnen Holland Harmony die de educatieve activiteiten van Holland Harmony faciliteert. De commissie bestaat uit: Natascha Blokpoel, Elizabeth Hofman, Marlous Luiten, Stuart Sides & Katy Taylor

Voor vragen of interesse om ergens bij mee te helpen, mail naar: ec@hollandharmony.nl

 

Education & Fun zoom Events
Eerstvolgende editie: ntb

Wegens de coronacrisis zijn wij helaas genoodzaakt om fysieke bijeenkomsten met veel deelnemers uit te stellen totdat we weer veilig en zonder gezondheidsrisico’s samen kunnen komen. Om deze reden zijn wij overgestapt op het organiseren van een aantal online evenementen onder de noemer: Education & Fun events! Leerzame workshops, een spannende quiz en vooral gezelligheid met mede-barbershoppers.

Harmony College (HaCo)
Eerstvolgende editie: 13 en 14 maart, online
ONLINE HACO

Een Harmony College start vrijdagavond en duurt t/m  zondagmiddag. Er wordt een diverse faculty gevormd met deskundige coaches en docenten uit de barbershopwereld. Dit evenement is geschikt voor: directors, zangers en zangeressen, section leaders, performance team en noem maar op. Voor iedereen zit er wel een interessante en leerzame workshop tussen.
Dit jaar zijn wij genoodzaakt om de HACO online te organiseren. Maar niet getreurd.. Verder lijkt het in grote lijnen op onze welbekende HaCo weekenden met verschillende workshops, stromingen en faculty vanuit de hele Barbershopwereld.

Holland Harmony Conventie
Eerstvolgende editie: nader te bepalen

In de oneven jaren is er de Holland Harmony Conventie waarin kwartetten en koren hun kwaliteiten kunnen laten toetsen en ‘strijden’ om de meeste punten. Punten per barbershop categorie: Music, Singing, Performance. Een weergaloos, gezellig en leerzaam evenement. Evenals een Harmony College betreft dit een compleet weekend.

De conventie van 2021 is wegens Covid-19 geannuleerd. Er is nog geen nieuwe datum bekend.

Director’s College
Eerstvolgende editie: nader te bepalen

Van vrijdagavond tot zondagmiddag een leerzaam programma gericht op (assistent-) dirigenten.

Dirigentenbegeleiding
Holland Harmony biedt één keer per jaar een gratis coaching voor de dirigent aan. Hierbij ligt het accent dus op de dirigent, maar het koor leert hier natuurlijk ook van!

Muziekbibliotheek
Kwaliteit wordt ook beïnvloed door de keuze van de juiste muziek.