Educatie

Zingen doe je met plezier. Dat staat voorop, ook bij Holland Harmony. Tegelijk werken we hard aan kwaliteitsverbetering: betere ‘music’, betere ‘singing’ en betere ‘performance’.  Vanuit de doelstelling van Holland Harmony leggen we de nadruk op de deskundigheidsbevordering van koren, kwartetten, dirigenten en juryleden. Holland Harmony biedt verschillende middelen om de kwaliteit te bevorderen van de koren en kwartetten die het barbershop genre in Nederland beoefenen.

Harmony College (HaCo)
Een Harmony College start vrijdagavond en duurt t.m. zondagmiddag. Interessante en deskundige docenten worden aangetrokken. Mensen die hun sporen op zang- barbershop gebied verdiend hebben. Tevens is er tijdens de HaCo een kwartetcompetitie.

Educatieweekend (EDU)
Een Educatieweekend behelst de vrijdagavond, zaterdag en de zondag.  Net als bij de HaCo worden interessante en deskundige docenten aangetrokken. Mensen die hun sporen op zang- barbershop gebied verdiend hebben. Terwijl een HaCo voor alle niveau deelnemers geschikt is, richten we ons tijdens een educatieweekend op de meer ervaren en gedreven koor/kwartetleden. Een EDU-weekend is ook een uitstekend moment om verder te werken aan de opmerkingen van de jury uit de conventie van enkele maanden eerder.

Holland Harmony Conventie
In de oneven jaren is er de Holland Harmony Conventie waarin kwartetten en koren hun kwaliteiten kunnen laten toetsen en ‘strijden’ om de meeste punten. Punten per barbershop categorie: Music, Singing, Performance. Een weergaloos, gezellig en leerzaam evenement. Evenals een Harmony College betreft dit een compleet weekend.

Directors College
Voor de frontline dirigenten van Holland Harmony.
Voor de assistent dirigenten houden we een aparte dag en soms combineren we die met het Directors College.

Zo mogelijk werken we voor het Directors College samen met andere barbershoporganisaties zodat we daarmee in staat zijn nog betere workshop leaders naar het DC kunnen halen. Alle dirigenten krijgen automatisch bericht wanneer er een Directors College komt.

Dirigentenbegeleiding
Holland Harmony biedt één keer per jaar een gratis coaching voor de dirigent aan. Het accent ligt dus op de dirigent, maar het koor leert hier natuurlijk ook van!

Educatie Commissie (EC)
De Educatie Commissie “EC” is een commissie binnen Holland Harmony die de educatieve activiteiten van Holland Harmony faciliteert. Voor vragen of interesse om mee te helpen: ec@hollandharmony.nl
leden van de EC:  Stuart Sides, Katy Stolk, Elizabeth Dawe, Sonny vande putte, Marlous Luiten, Mélanie van Gemert, Madelon Dingemanse.

 

Muziekbibliotheek
Kwaliteit wordt ook beïnvloed door de keuze van de juiste muziek.