Bij Holland Harmony blijf je je ontwikkelen

Zingen doe je met plezier! Dat staat voorop, ook bij Holland Harmony. Tegelijk staat educatie centraal.

We streven voortdurend naar groei, zowel in kwaliteit als in aantal. Onze educatieve evenementen bieden een gevarieerd programma voor iedereen die zich individueel wil ontwikkelen, kennis wil vergaren of als koor/kwartet wil verbeteren. Dit geldt niet alleen voor onze leden, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren en ontdekken van barbershop. We verwelkomen alle enthousiastelingen, of je nu nieuw bent in de wereld van barbershop of al jarenlang meedraait. Samen streven we naar harmonieuze groei en delen we de passie voor deze unieke muziekstijl.

Naast onze diverse evenementen staat het Educatie Team altijd klaar om al jouw vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken. Of het nu gaat om het vinden van coaches uit binnen- en buitenland, het verkrijgen van specifieke educatie voor jouw koor of kwartet, of gewoon algemene vragen over barbershopmuziek, aarzel niet om contact met ons op te nemen.


Educatie Commissie

Educatie Commissie (EC)
De Educatie Commissie “EC” is een commissie binnen Holland Harmony die de educatieve activiteiten van Holland Harmony faciliteert. De commissie bestaat uit: Katy Taylor, Natascha Blokpoel, Naud Berkhuizen en Stuart Sides.

Je kunt ons bereiken via e-mail op ec@hollandharmony.nl of stuur ons gerust een berichtje via de Facebookpagina van Holland Harmony Education.


Recente evenementen

(Europees) Kwartettenweekend 2024
Het Europees Kwartettenweekend 2024 was een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers. Van 26 t/m 28 januari kwamen maar liefst 47 kwartetten uit 8 verschillende landen samen in het adembenemende Kasteel de Berckt, gelegen in Baarlo. Dit weekend stond bol van coachings, workshops en afterglows, allemaal gericht op het bevorderen van muzikale groei en samenhorigheid.

Met een indrukwekkend team van 21 coaches en de aanwezigheid van twee gastkwartetten, After Hours en Fortuity, was het een weekend vol inspiratie en uitwisseling van kennis. De prachtige omgeving van Kasteel de Berckt bood de ideale setting voor deze bijzondere bijeenkomst.

Van intensieve coachingsessies tot gezellige afterglows, elk moment van het weekend stond in het teken van het delen van passie voor barbershopmuziek en het streven naar ontwikkeling en verbetering. Het was een groot succes en we kijken nu al uit naar de volgende editie!

De volgende editie: 7 t/m 9 februari 2025.

(Europees) Dirigentenweekend 2023
Een heel weekend in het teken van het dirigeren van een barbershopkoor. Van het selecteren van geschikte nummers, tot het voorbereiden van de bladmuziek en dit verwerken in een repetitie, naar slagtechniek en het bewust worden van jouw rol als dirigent. Alles komt voorbij! Deze editie waren er 18 deelnemers, wisselend van ervaren dirigenten tot assistent en aspirant dirigenten, die met 2 coaches twee volle dagen aan de slag zijn gegaan. Een intieme setting waarbij veel is geleerd, de groep elkaar heeft geïnspireerd en enthousiast werd van elkaars groei aan het einde van het weekend.

Dit evenement is een uniek weekend gewijd aan het dirigeren van een barbershopkoor! Van het selecteren van geschikte nummers tot het beheersen van slagtechnieken en het bewust worden van jouw rol als dirigent, alles komt aan bod tijdens deze intensieve tweedaagse en is dus ook geschikt voor dirigenten van andere muziekstijlen.

Deze editie mochten we maar liefst 18 deelnemers verwelkomen, afkomstig uit 5 verschillene landen en riërend van ervaren dirigenten tot assistent- en aspirant-dirigenten. Gedurende twee volle dagen hebben zij zich ondergedompeld in een intieme setting, waarin ze samenwerkten met 2 coaches om hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe inzichten op te doen.

Het weekend bood een unieke gelegenheid voor deelnemers om te groeien, elkaar te inspireren en te leren van elkaars ervaringen. Door gezamenlijk te werken aan het perfectioneren van hun kunst, ontstond er een sfeer van enthousiasme en bevlogenheid die aan het einde van het weekend alleen maar sterker was geworden.

Dit weekend was niet alleen een leerzame ervaring, maar ook een bron van inspiratie en voldoening voor alle betrokkenen. We kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer dirigenten te verwelkomen.

De volgende editie: nog niet gepland.

‘So you want to sing in a quartet’ – Mini Brigade
Een gloednieuw evenement voor Holland Harmony, waar het ontdekken van kwartet zingen centraal staat! Voorafgaand aan deze dag leren alle deelnemers dezelfde twee nummers, ongeacht je ervaringsniveau. Het doel van het evenement is om gedurende de dag in zoveel mogelijk verschillende kwartetsamenstellingen te zingen, waardoor je de kans krijgt om te ervaren hoe het is om deel uit te maken van verschillende harmonische combinaties.

Of je nu een doorgewinterde kwartetzanger bent of nog nooit in een barbershopkwartet hebt gezongen, deze dag belooft een leerzame en inspirerende ervaring te worden. Je zult niet alleen je eigen zangvaardigheden verbeteren, maar ook nieuwe mensen ontmoeten en wellicht wel inspiratie opdoen voor een nieuw kwartet?

De volgende editie: nog niet gepland.

Dirigentenbegeleiding
Holland Harmony biedt één keer per jaar een gratis coaching voor de dirigent aan. Hierbij ligt het accent dus op de dirigent, maar het koor leert hier natuurlijk ook van!