(Europees) Kwartettenweekend 2023

De tweede editie van het Europees Kwartettenweekend bracht dit jaar maar liefst 27 kwartetten samen uit verschillende Europese landen. Met deze groeiende deelnemersgroep vond het evenement plaats in het schilderachtige Kasteel de Berckt, gelegen in Baarlo. Deze idyllische locatie bood een inspirerende omgeving waarin alle focus kon liggen op leren en groeien met je kwartet.

Op de eerste avond kregen alle kwartetten de kans om zichzelf te presenteren aan hun mededeelnemers, een moment dat aan het einde van het weekend opnieuw werd beleefd. Op deze manier konden alle deelnemers de voortgang en het plezier van elkaar delen, wat resulteerde in oprechte enthousiasme voor elkaars succes.

Het delen van ontwikkelingen en vreugde droeg bij aan een gevoel van gemeenschap en harmonie, zowel op muzikaal als sociaal gebied. Vriendschappen werden gesmeed en de band tussen de deelnemers groeide, waardoor het weekend niet alleen een muzikaal festijn was, maar ook een verrijkende ervaring op persoonlijk vlak.