Faculty European Quartet School 2022

Alexander Koller

Alexander Koller is een Candidate Music Judge in de BHS en mede-oprichter van de BinG! Coaching Certification Program en de European Harmony Brigade. Hij raakte besmet met het barbershopvirus in het Big Apple Chorus tijdens een eenjarig bezoek aan New York en heeft sindsdien in meerdere kwartetten gezongen. Overdag is hij professor aan de universiteit, ’s avonds af en toe arrangeur en hij helpt je graag om je muzikaliteit als coach te ontdekken.

Andrew Rembecki

Andrew is een gecertificeerde BHS Singing Judge en stemdocent die sinds 2 jaar woont. Hij is momenteel de assistent dirigent van Herrenbesuch, geeft 1-op-1 zangles (zowel online als fysiek) en coacht kwartetten zoals SomeSing en LaBoom.

Dan Wessler (bas After Hours)

Drew Ochoa (lead After Hours)

Drew komt oorspronkelijk uit Ohio en verhuisde naar Orlando, FL om een ​​entertainmentcarrière na te streven bij Walt Disney World. Hij is een fulltime lid van The Voices of Liberty in Epcot en is soms te vinden bij The Dapper Dan’s in Magic Kingdom. Drew heeft een BA in Muziekeducatie van Bowling Green State University en een MM in Voice Performance van Roosevelt University. Hij is een fervent a capella-zanger als lid van de International Barbershop Quartet Champion 2018, After Hours en als lid van de internationaal geprezen vocale groep Voctave.

Fabian Strotmann

De in 1985 geboren lyrische tenor Fabian Strotmann is een van de meest veelzijdige solisten van zijn generatie in Duitsland.

Als veelgevraagd concertsolist is hij een graag geziene gast in de belangrijkste centra van de klassieke muziek. De afgelopen jaren trad hij op in het Konzerthaus Berlin, Konzerthaus Dortmund, Philharmonie Keulen en Philharmonie Essen, maar ook op festivals als de Stuttgart Bachweek en de Ruhrtriiiiennale. Naast dirigenten als Helmut Rilling, Florian Helgath en Andrea Marcon werkte hij samen met ensembles als Concerto Köln, The Emerson Consort, de symfonieorkesten WDR, SWR en HR en het Berlin Radio Orchestra.

Fabian Strotmann heeft een bijzondere passie voor het lied: bij talrijke liedrecitals zoeken hij en de bekende liedbegeleider Tatjana Dravenau altijd de nabijheid van de werkplaatsen van grote liedcomponisten, zoals concerten in het Mendelssohn-huis in Leipzig en in de Robert Schumann-huis in Zwickau.

Fabian Strotmann studeerde eerst schoolmuziek. Daarna volgde hij een studie vocale pedagogiek bij Christoph Scheeben en een artistieke masteropleiding bij Martin Wölfel aan de Folkwang University of Music in Essen, waar hij cum laude afstudeerde! Masterclasses met The Hillard Ensemble en The Tallis Scholars, gevolgd door optredens met het RIAS Chamber Choir, NDR Choir en SWR Vocaal Ensemble, waren een bijzondere toevoeging.

Verdere belangrijke zang- en muzikale impulsen kreeg hij tijdens internationale masterclasses bij onder meer Diane Forlano, Stewart Emerson, Dominik Wortig en James Taylor.

Het repertoire van Fabian Strotmann omvat werken van de middeleeuwse koorschool tot moderne opera’s. Zijn belangrijkste focus ligt op de lyrische tenorrollen in het oratorium- en concertveld. In 2016 maakte Fabian Strotmann zijn Amerikaanse debuut in de moderne opera “De Materie” van Louis Andriessen in de Armory Hall in New York, en sindsdien is hij een veelgevraagd zanger in heel Europa.

Meer informatie op: www.fabian-strotmann.de

Jason Remley

Jason begon op 5-jarige leeftijd met zingen en is sindsdien niet meer gestopt. Hij is Amerikaan van geboorte, maar woont nu in München, Duitsland met zijn vrouw en 5-jarige dochter. Hij ontdekte barbershop op een relatief jonge leeftijd, 19, terwijl hij op de universiteit in North Carolina zat. Hij was meteen verslaafd! En net als elke andere barbershopper zou hij willen dat hij het nog eerder in zijn leven had ontdekt.

In zijn 25 jaar als barbershopper heeft Jason met veel verschillende groepen gezongen en veel bereikt. Zijn college-kwartet, Low Down Sound, behaalde in 2000 de 2e plaats op de internationale Collegiate Quartet contest in Kansas City. Hij werd in 2009 ook District Quartet Champion van het Far Western District en met dat kwartet, The Edge, behaalde hij ook de 14e plaats tijdens de International Quartet Contest in 2009 en 2010.

Terwijl hij in Los Angeles woonde zong Jason in 2 koren van het hoogste niveau, Masters of Harmony en Westminster Chorus, waarmee hij beide internationale gouden medailles verdiende. Bij de Masters of Harmony was hij lead section leader en een van de assistent dirigenten. Hij leidde vaak wekelijkse warming-up/craft-sessies en dirigeerde songs tijdens vele shows. Bij Westminster Chorus was hij assistent lead section leader en leidde hij ook vaak wekelijkse warming-up sessies.
Hij heeft gedurende zijn carrière vele koren en kwartetten gecoacht en heeft ook een Master of Music-graad van de Universiteit van Cincinnati.

Norbert Hammes

Na 15 jaar zingen in de koorwereld ontdekte Norbert Barbershop in 1987. Hij was een van de oprichters van het Eerste Cologne Barbershop Choir, EKBC.

Uit talrijke kwartetinitiatieven had hij het geluk twee gouden medailles te winnen bij de BinG! conventie met Viertakt (1993) en TONIKUM (2014)

In 2005 begon hij met dirigeren en sinds 2010 dirigeert hij het vrouwenkoor Barbershop Blend en sinds 2011 Heavy Medal Chorus.

Norbert is een van de oprichters van de Duitse Barbershop Association BinG! Barbershop in Duitsland! en was tussen 2002 en 2016 bestuurslid.
In het recente verleden is hij actief in 2 programma’s.
1. BinG! Certificeringsprogramma voor coaching
2. BHS Candidate Singing Judge

Stefanie Schmidt

Stef is lid van zowel BHS als BinG! (Barbershop in Duitsland). Ze is al iets meer dan een decennium betrokken bij de barbershop. Hoewel ze al jaren lead zong, bleven haar vrienden haar vertellen dat ze eigenlijk ‘mentaal een bariton’ was. Dus gaf ze in 2018 toe aan het onvermijdelijke en werd bariton in het internationale vrouwenkwartet “Identity Crisis”. Het kwartet bestond uit Harmony Brigade-zangers uit 3 landen en nam deel aan SABS 2019. Tussen 2017 en 2019 dirigeerde ze de “A Cappella Ladies”, een dames barbershopkoor waarmee ze deelnam aan BinG! Barbershop Muziekfestival in 2018.

Stef was van 2015 tot 2018 mede-oprichter en voorzitter van de European Harmony Brigade, de eerste gemengde Harmony Brigade. Zij is mede-organisator van de BinG! Coaching Certificeringsprogramma voor de ontwikkeling van Duitse barbershopcoaches en wordt veel gevraagd als coach voor Barbershop-ensembles in heel Europa. Ze is sinds kort een Candidate Performance Judge bij BHS.

Als je Stef ooit hebt ontmoet heb je waarschijnlijk gemerkt dat ze een diepe passie heeft voor alle aspecten van menselijke communicatie en er niet over zal zwijgen – tenzij je haar afleidt door taggen (pro-tip). Bij coaching richt Stef zich op het helpen van artiesten om hun meest authentieke zelf naar hun uitvoering te brengen en manieren te vinden om het nummer echt hun eigen te maken.

Stuart Sides

Stuart is fulltime koordirigent, coach, pedagoog en zangdocent. Stuart, gevestigd in Nederland, reist door heel Europa en werkt met groepen van elke omvang. Hij zit al 44 jaar in de barbershop, zong in vele medaillekwartetten in alle stempartijen en dirigeerde koren naar goud.

Stuart is ook Candidate Singing Judge bij BHS.

Tim Beutel (tenor After Hours)

Tim groeide op op het plattelandvan Illinois, VS. Na de middelbare school ging hij naar de Bradley University waar hij in 2009 afstudeerde in Vocal Music Education. Hij behaalde ook een Master’s Degree in Music Education aan de Illinois State University in 2015. Als hij niet op school zit is hij ofwel met zijn geweldige vrouw Melissa en zijn kinderen of zijn kwartet, After Hours. Hij heeft twee kinderen, Lincoln en Gwendolyn. Zijn kwartet, After Hours, nam jarenlang deel aan internationale barbershop conventies en won uiteindelijk het internationale kampioenschap van 2018. After Hours toert nogal wat in de weekenden, door de VS en andere landen, en ze hebben 4 beschikbare studioalbums. U kunt ze online bezoeken op www.facebook.com/ahquartet

Tim Waurick (stand in bariton After Hours)