Invulling zondagprogramma – onder voorbehoud

De discussies op de regiobijeenkomsten heeft veel goede input gegeven, maar zeker wat betreft ideeën voor de zondag invulling.

Koren evaluaties

Overduidelijk was de wens voor goede evaluaties, m.n. langer, en bij voorkeur met het filmpje erbij. Uit de discussie bleek verder, dat het voor veel mensen niet duidelijk was, dat het aan het koor is hoe de evaluatie wordt gedaan: als compleet koor of in een kleinere afvaardiging. De keuze is aan het koor. We zullen de tijden zo ruim mogelijk plannen. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het aantal deelnemers.

Kwartetten coaching

Veel kwartetleden hebben aangegeven graag op zondag nog een extra coaching te willen krijgen als kwartet. De evaluatie op zaterdag is kort. Dit zou een mooie aanvulling zijn.
Het conventieteam vindt dit een mooie optie, en zal indien alles passend te maken is, dit organiseren voor de kwartetten die dat willen.

Zondagshow

De invulling van de show was al gewijzigd in de zin dat er geen medaille winnaars meer in op zouden treden. Alle medaille winnaars (dus alle nr.’s 1, 2 en 3) treden op in de avondshow op de competitiedag zelf. De zondagshow moet vooral niet te lang zijn. En als er een show is, moet het wel de moeite waard zijn om te blijven. Een funshow? Barbershop niet verplicht. Het allerbelangrijkste is dat er een mooie, gezamenlijke afsluiting is, waarin we tevens onze grote dank kunnen tonen aan de juryleden voor hun tomeloze inzet. Houd dat laatste, die gezamenlijke afsluiting, nog even in gedachten.

Actief ontspannen of Ontspannen actief

Parallel aan de evaluaties, zo was het oorspronkelijk idee, zouden workshops georganiseerd gaan worden. We hebben veel ideeën gekregen over de invulling van deze workshops. Bottom line, niet meer iets om stof op te moeten nemen, maar liever iets doen. Een aantal opties wordt nog bekeken als alternatief programma, voor in ieder geval voldoende variatie. De grootste invulling die we in de peiling hebben is…. tatatata… het organiseren van een lipdub met onze 2019 Convention Song “I’m Still Standing”. Offertes staan uit. Hopelijk past het in het budget. Eindelijk heeft die eindeloze wirwar van gangen in De Koningshof een perfecte toepassing. Een paar keer repeteren tijdens de evaluaties, zodat iedereen het een keer heeft meegemaakt. En dan ’s middags, na de eenvoudige lunch, de lipdub opnemen, samenkomend in de grote zaal, als mega afsluiting. Het zou een supergave promotiestunt zijn en dito filmpje opleveren, waar we nog vaak (HH en ieder koor en kwartet – zeker de deelnemers!) met heel veel plezier gebruik van kunnen maken. Dit wil je niet missen!

Compleet weekend

Het worden drie dolle dagen. Vrijdag, zaterdag en zondag: intens, bijzonder, inspirerend, ontspannen. Vaak wordt aangegeven dat de conventie duur is. Het is ook niet goedkoop. Maar drie dagen vertier voor 115 euro vind je, als je heel eerlijk bent, nergens. En dan ook nog eens met mensen met diezelfde tic als jij!