Lipdub & 2019 Convention Song “I’m Still Standing”

Lipdub

Via de verschillende contactpersonen of rechtstreeks hebben jullie laten weten dat jullie koor/kwartet, of een aantal leden daarvan, mee willen doen met de lipdub op zondag 31 maart a.s.

Dat vinden we geweldig fijn! En we rekenen dan ook op degenen die zich hebben aangemeld!

Maar eigenlijk hopen we óók dat er nóg meer mensen mee gaan doen, dus heb het er nog eens over in je koor/kwartet! Als je één uurtje op zondagochtend meedoet tijdens de oefensessie, kun je zondag direct ná de lunch aansluiten bij de opname van de lipdub! Het wordt een leuke happening, en als het filmpje straks klaar is, vind je het vast leuk om jezelf terug te zien, en te kunnen zeggen: ik was daar óók!!

I’m Still Standing van Elton John

Bijgaand het overzicht van de tekst van de lipdubsong. We gebruiken de originele track van de song I’m still Standing van Elton John

https://www.youtube.com/watch?v=ZHwVBirqD2s

Je hoeft dus niet zélf te zingen, je mimet gewoon mee, met een klein stukje tekst. Het totale nummer is opgeknipt in kleinere delen. De exacte onderverdeling in groepjes per sessie wordt pas zondagochtend gemaakt. In dit overzicht vind je wel alvast de verdeling over de drie sessies.

Attributen

Ook vragen we of jullie als groepje/deelnemer eventueel zélf al wat attributen mee kunnen nemen, die passen in dat stukje tekst óf die passen bij jouw koor/kwartet! Het mag best kenmerkend zijn, des te leuker straks als je het filmpje terugkijkt.

Bedenk ook welke (kleur) kleding je als groepje aantrekt, ook dát kan belangrijk zijn voor de herkenbaarheid.

Coördinator per sessie

Elke sessie heeft een eigen coördinator. Samen oefen je op het stukje tekst, de plaats (gang etc.) waar dit plaatsvindt, hoe je staat en loopt, wat je doet. Je mag daar gerust zelf al over nadenken en ideetjes meebrengen! Des te sneller en des te leuker wordt het!

We rekenen op jullie!!!

Heb je nog vragen over de lipdub: bel of mail Thea!

 

2019 Convention song “I’m Still Standing”

Hebben jullie gerepeteerd? Kijk er anders zeker nog een (paar) keer naar. Als je een paar keer hebt meegezongen met je stempartij, wordt de song veel gemakkelijker te begrijpen en kun je straks (op vrijdag 2x, zaterdag 2x en zondag nog een keer!!)  goed meezingen. Als het lukt is het een te gekke song om met een paar honderd man te zingen!

De song wordt in de mixed-setting gezongen: vrouwen zingen doorgaans de bovenste partijen, mannen in elk geval de bas! En die bas hebben we hard nodig als ‘beat’!

De pitch is BES.

De teachtracks staan in A, maar we zingen hem dus een halfje hoger!!

Steve Tramack is de arrangeur van de song, speciaal gearrangeerd voor onze conventie. Steve is aanwezig als Judge en hij en/of zijn vrouw Renée (als shadowjudge aanwezig) zullen de song ook een aantal keer dirigeren! Laten we hen niet teleurstellen!!!

Je vind de (bladmuziek van de) song in de app (HHconventie, free download via de Google Play store of app store!!) of op de website ( link: https://www.hollandharmony.nl/conventie/inschrijving-en-registratie/2019-convention-song/ ) Het wachtwoord is eerder verstuurd aan de conventie contactpersoon. Ben je hem kwijt of heb je hem gemist, mail dan naar ct2019@hollandharmony.nl