Muziek

Als je als koor of kwartet publiek een barbershopsong wilt zingen ben je verplicht om aan de arrangeur/uitgever een vergoeding te geven. Meestal doe je dat bij de aanschaf van de bladmuziek, die daarmee “gelegaliseerd” is.

Jacqueline van Stel is de beheerder van de muziekbibliotheek van Holland Harmony en kan zorg dragen voor het bestellen van de bladmuziek voor je koor/kwartet. Als je wat wilt weten over arrangementen of over de bestelwijze kun je altijd een mailtje sturen naar muziekbiebhh@gmail.com

De muziekbibliotheek is een service voor de leden van Holland Harmony. Voor het bekijken van de muzieklijst heb je een username/password nodig. Dat is dezelfde ‘username/password’ die ook geldt voor de ledenpagina van Holland Harmony. Ken je die niet, mail dan s.v.p. naar eric@ideler.nl of muziekbiebhh@gmail.com  onder opgave in welk koor/kwartet je zingt.

Gepubliceerde en niet-gepubliceerde nummers.
Bij een unpublished number (ongepubliceerd nummer) zijn er nog geen afspraken gemaakt voor het afdragen van de copyrightrechten (per copy fee) tussen de arrangeur en de uitgever / recht-hebbenden van de originele muziek. Deze bedragen moeten dus rechtstreeks worden afgedragen aan de muziekuitgeverijen in Nederland (of Europa). Dit zijn bedrijven zoals EMI, Warner Chappel, Sony en Sharipo, Bernstein & Co.  Bij Published numbers (gepubliceerde nummers) is dit wel al geregeld.

Voorbeeld “Gepubliceerd”: voor nummers vermeld op de site van de Sweet Adelines betalen wij een bedrag per kopie. Dit zijn gepubliceerde nummers en Sweet Adelines draagt voor ons een deel af aan de rechthebbenden / muziekuitgever. Als je 40 kopieën bestelt,  krijg je  40 kopieën thuisgestuurd.

Voorbeeld “Ongepubliceerd”: Een koor wil “Dream a little dream of me”, in het arrangement van Tom Gentry gaan zingen. Dan ontvang je via de muziekbibliotheek van 1 exemplaar, waarvoor de arrangers fee wordt betaalt en 1 per copy fee betaald. Als het koor 40 leden heeft,  moeten er dus 40 kopieën worden betalen. De overige 39 kopieën worden betaald aan de rechthebbenden / muziekuitgever, in dit geval EMI. Met EMI Nederland heeft de muziekbibliothekaris afgesproken dat we per kopie betalen. Op de rekening staan deze kosten vermeld onder “legalisatiekosten Nederland”.