Nieuwe secretaris. Maak kennis met: Jolanda van Os

“Zeg, hebben jullie eigenlijk al een nieuwe secretaris gevonden?” Dat vroeg Jolanda van Os tussen neus en lippen door toen we een tijdje geleden met het conventieteam in Apeldoorn bij elkaar waren. Nee, dat hadden we dus niet. Maar we sprongen een gat in de lucht toen ze aangaf dat zij die taak wel wilde overnemen van Ineke van Uxem.

De kans is groot dat je Jolanda kent, want ze is overal bij betrokken. Ze levert graag haar enthousiaste bijdrage aan onze organisatie en dat blijkt. Afgelopen september begon ze als webmaster voor onze HH-website. Samen met Linda de Widt vormt ze het programmateam voor onze Sing! Conventie 2025. En ze zingt: bass in kwartet X-iting en lead in kwartet No Treble. In 2006 maakte ze kennis met barbershop en was meteen verkocht. Ze begon bij de New Harvest Singers, was mede-oprichter van Building Bridges Chorus en zong in verschillende kwartetten. En op conventies is ze tot in de late uurtjes te vinden in de afterglow.

Blijven ontwikkelen staat hoog in Jolanda’s vaandel. Dat was de reden dat ze naast bass ook lead ging zingen. En waarom ze afgelopen november te vinden was op het directors college als aspirant-dirigent. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” zou haar credo kunnen zijn.

Stilzitten is er niet bij, of het moet zijn om een goed boek te lezen. Naast barbershop verleent Jolanda als zelfstandig ondernemer secretariële ondersteuning op bestuurlijk/directieniveau in de publieke sector, in het (hoger) onderwijs, de gezondheidszorg en bij gemeenten. In haar vrije tijd (hoezo vrije tijd?) wandelt ze graag of is ze te vinden in de sportschool. En net als de vorige secretaris woont ze in Tiel.
Jolanda, van harte welkom!