Nieuwsbrief maart Over de voorzitter

Nieuwsbrief maart 2019

Over de voorzitter

Sinds 2016 is Mathilde Droppert voorzitter van Holland Harmony. Mathilde was secretaris van het bestuur en heeft door de ziekte van Mariëtte Trouw de taken van voorzitter op zich genomen. In 2019 eindigt helaas de statutaire bestuursperiode van Mathilde en dus moesten we op zoek naar een opvolger voor haar als voorzitter. De zoektocht naar een opvolger is niet eenvoudig, want de rol van voorzitter betekent nogal wat. Als voorzitter neem je een grote verantwoordelijkheid op je en ben je het boegbeeld van alle barbershoppers van Holland Harmony. We zijn dan ook heel blij te kunnen melden dat het is gelukt om een opvolger te vinden. die we in deze functie willen voordragen voor benoeming.
De kandidaat voor de functie van voorzitter is Leonie Vink. Veel van de Holland Harmony leden zullen haar al kennen, want Leonie is al heel lang onderdeel van onze barbershopwereld .Leonie heeft eerder gezongen bij IJsselstein Show Chorus en Dutch Pride. Ze zingt op het moment al weer 12 jaar bij de Southern Comfort Barber Gals. Verder zingt ze bij No Border Show Chorus, een koor dat is aangesloten bij Sweet Adelines. Leonie heeft ook enkele jaren gezongen in een barbershop koor in de Verenigde Staten. Haar internationale en bestuurlijke ervaringen zullen zeker van pas komen in haar nieuwe rol.

In de Raad van afgevaardigden van 18 mei zullen we formeel advies vragen over haar toetreden tot het bestuur. Aansluitend zullen we Leonie benoemen tot voorzitter binnen het bestuur. In dezelfde Raad van Afgevaardigden zullen we ook afscheid nemen van Mathilde.

In de volgende nieuwsbrief zal Leonie zich voorstellen, maar nu – zo kort voor de conventie – willen we natuurlijk dat alle aandacht uitgaat naar dit speciale evenement en naar de koren en kwartetten die zich daarop hebben voorbereid. Het is in elk geval goed om te weten dat we als bestuur heel blij zijn met zo’n goede kandidaat. Met veel enthousiasme en inzet gaan we in deze nieuwe samenstelling werken aan ons beleidsplan om al onze koren en kwartetten te ondersteunen bij de uitoefening van onze gezamenlijk passie, het barbershop zingen.

Het bestuur van Holland Harmony