Overlijdensbericht

Tot ons groot verdriet en met een zwaar hart hebben we het nieuws ontvangen dat Ben van Heiningen het aardse leven heeft losgelaten. Na een periode van grote teleurstellingen op het medisch vlak, maar met een ongelooflijke positieve kijk op het geheel, heeft Ben helaas toch uiteindelijk de strijd verloren.

We kennen Ben bij Holland Harmony al heel lang: hij was al zo lang onderdeel van het team achter de schermen bij conventies, dat vrijwel iedereen wel een keer langs hem het podium is opgeklommen. Hij liet de zaken achter het doek met het team vlot verlopen, samen zorgden ze voor de aansturing en doorstroming het podium op en af, hielden tijdsplanning in de gaten, en hadden ondertussen ook nog tijd voor grappen en grollen.

Op het moment dat we bedachten om Ben dan maar te gaan bellen, lazen we op zijn FaceBook de berichtgeving dat hij toch maar eens langs de dokter ging  en onderzocht moest worden in het ziekenhuis. Het bleek foute boel. Hij zette uiteraard ook in het ziekenhuis de boel lekker op stelten, maakt zelf zijn bed op en verraste iedereen met zijn uitspraken. Menig verpleegkundige zal in een deuk hebben gelegen bij de humor van Ben. Maar na behandelingen knapte hij op, ging weer fietsen met zijn partner, liet prachtige foto’s van de bollenstreek zien, en ook van zijn geliefde Zeeland. Helaas: het ging opnieuw mis, heel erg mis, en alle gebedjes, positieve berichtjes, mee op de tandem met Nico onderweg naar beter worden, zoals hij dat uitdrukte, aanmoedigingen, etc etc. het mocht niet baten. Het ging in een sneltreinvaart bergafwaarts. Ben hield de regie: hij had een blog klaar voor zijn afscheid op FaceBook, die door Nico, zijn partner werd geplaatst. We verliezen een prachtmens, een grote knuffelbeer, een lieve man met een groot hart. Onze gedachten gaan nu uit naar Nico, die we alle sterkte wensen en vrienden om zich heen om hem te begeleiden in het verwerken van dit verlies. Want die ene plek op de tandem, die is nu leeg. Wees realistisch, verwacht wonderen, schreef Ben.