Passion in Harmony

VERBINDING EN INSPIRATIE DOOR MUZIEK: “PASSION IN HARMONY”

“Passion in Harmony” is het thema van het tweejaarlijks evenement, de Holland Harmony Conventie, georganiseerd door Holland Harmony, de Nederlandse koepelorganisatie voor barbershopkoren en -kwartetten

Nee, dit evenement “Passion in Harmony” heeft niets te maken met “The Passion”, de vaak uitgevoerde muzikale vertelling met Pasen. Het heeft wel alles te maken met passie voor muziek, voor elkaar, voor muzikale ontwikkeling en uitdaging, samen muziek maken en juist het op zoek gaan naar verbinding.

Drie dagen volgepakt met muziek

Op 29, 30 en 31 maart wordt het Conferentiecentrum Koningshof in Veldhoven compleet gevuld met de “buzz” die muziek met zich meebrengt. Het zijn drie dagen volgepakt met muziek; muziek maken, muziek luisteren, elkaar inspireren, ontmoeten en aansteken met het muzikale vuur. A capella muziek voor en door koren en kwartetten of net zoals je op dat moment met elkaar bent. De wereld staat even stil.

Ontwikkeling en uitdaging

De ontwikkeling en uitdaging worden o.a. aangegaan in de twee competities die worden gehouden. Op vrijdag de kwartetten competitie, op zaterdag de korencompetitie, beiden overdag. Een uitdagend deelnemersveld van 22 kwartetten en 19 koren zullen het podium betreden. De winnaar gaat naar huis als nieuw Nederlands kampioen van barbershopkwartetten resp. -koren.

Inspiratie

In het verlengde van de competitie van die dag, vindt in de avond een inspirerende show plaats met o.a. de winnaars uit de competitie van de dag en een keur aan gasten. Internationale gasten w.o. uit Engeland het 2018 kampioensvrouwenkoor Cheshire Chord Company en het niet minder verdienstelijke mannenkoor Hallmark of Harmony en kwartet The Emerald Guard. En natuurlijk nationale toppers zoals vocal group MAZE, als veelvuldig winnaar van diverse korenfestivals, w.o. NKF 2018, BALK TOPfestival 2017  en ACA Idol competitie 2018 (NY),  o.l.v. koordirigent van het jaar 2018 Merel Martens, als enorme bron van muzikaliteit en inspiratie. En het unieke vrouwenkoor met leden uit Nederland, Duitsland èn Engeland, No Borders Show Chorus o.l.v. zang- en directie”ninja” Stuart Sides.

Verbinding

Tijdens dit evenement is het de normaalste zaak van de wereld om samen muziek te maken. Geen hal, zaal of gang kan je ingaan of er wordt wel gezongen. Op welk moment dan ook, maar zeker na de shows in de “afterglow”. Muziek werkt magisch, muziek verbindt. Zingen met de showgasten en de kampioenen, competitiedeelnemers, bezoekers, bekenden of volslagen vreemden. Nummers die je kent, of kleine stukjes muziek (tags) die je ter plekke leert. Door het samen willen vormen van muziek en akkoorden, verdwijnt iedere barrière als sneeuw voor de zon!

Doorgeven van de positieve invloeden van muziek

Zondagochtend is een moment van de deelnemers. Koren krijgen hun eigen power coachings aan de hand van het optreden dat ze de dag ervoor hebben neergezet in de competitie. En tegelijkertijd wordt de Koningshof wederom overspoeld met muzikale pret tijdens het voorbereiden en opnemen van een keigave Holland Harmony lipdub.

In de middag worden vervolgens nog eenmaal alle ogen gericht op het grote podium, voor de zondagmiddagshow “A Dutch Treat”, met voorprogramma “Toekomstmuziek”. Deze titels behoeven waarschijnlijk weinig verdere uitleg. Alle publiek is hiervoor meer dan welkom. Negen verschillende koren, groepen, ensembles zullen het podium voor de laatste keer dit weekend ‘in vuur en vlam zetten’. We hebben de primeur van het eerste (niet projectmatige) Nederlandse gemengde barbershopkoor Chain Reaction o.l.v. Stuart Sides in het voorprogramma! Zeven afwisselende acts van de verschillende Holland Harmony koren en kwartetten met hun eigen Nederlandstalige pareltjes, en de show wordt in vol ornaat afgesloten door top vocal group Leeuwenhart. De vocal group uit Utrecht die bekend staat om haar pakkende, 100% Nederlandstalige voorstellingen.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te verkrijgen voor het gehele weekend of voor losse onderdelen via

https://www.hollandharmony.nl/weekend/ of via onderstaande links per programma onderdeel.

HOLLAND HARMONY CONVENTION 2019 – “PASSION IN HARMONY”
vrijdag t/m zondag 29, 30 en 31 maart 2019
Conferentiecentrum Koningshof, Veldhoven

Programma Holland Harmony Conventie 2019

Vrijdag 29 maart Zaterdag 30 maart Zondag 31 maart
10:00 uur Opening 9:00 – 10:30 uur
Power Coachings
10:00 – 14:00 uur
Power Coachings / Lipdub
10:00 – 17:00 uur
NK Barbershop
Kwartetten competitie
11:00 – 17:00 uur
NK Barbershop
Koren competitie
14:00 – 16:00 uur
A Capella Muziekshow
“A Dutch Treat”
19:00 uur
Power Coachings
16:00 uur Afsluiting
20:00 – 22:30 uur
A Capella Muziekshow “Fantabulouzzz!”
20:00 – 23:00 uur
A Capella Muziekshow
“Colors of Music”
22:30 – 01:00 uur
Afterglow
23:00 – 02:00 uur
Afterglow/Disco

Bestel kaarten voor het gehele weekend of programma onderdelen

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op:

URL: https://www.hollandharmony.nl/conventie/algemene-informatie/

Facebook: https://www.facebook.com/HollandHarmonyConventie2019/

E-mail: CT2019@barbershopzingen.nl t.a.v. Diana