Masters of Ceremony

De Master of Ceremony is het rustpunt tijdens de competities. Voor het publiek en voor de deelnemers. Als geen ander kennen ze de spanning, die opbouwt achter de coulissen voor de kwartetten en achter het gordijn voor de koren.

De aankondiging van de MoC van jouw kwartet of jouw koor is hèt startsein om voluit te gaan stralen, te genieten van de aandacht en vol te geven waar je naar toe gewerkt hebt.

Vrijdag 29 maart: Kwartetten competitie

Master of Ceremony: Nathalie Neefe-Meesters

Mijn liefde voor muziek zat er al vroeg in. Ik ben op 7 jarige leeftijd begonnen met het spelen van een basklarinet in een jeugdorkest bij mij in het dorp.

Ik vond het toen al leuk om met elkaar een muziekstuk in te studeren en daar gaande weg samen iets moois van te maken. Ook door het maken van diverse reizen naar het buitenland ontdekte ik dat muziek een universele taal is, die mensen op een bijzondere, vaak positieve manier met elkaar verbindt.

Heel wat jaartjes later werd ik door een collega (Rosalie Davies) uitgenodigd om eens mee te gaan naar haar barbershopkoor.  Na 1 avond was ik verkocht.

Eerst gezongen bij Central City Chorus onder leiding van Hans Pekelharing en toen dat stopte, ben ik bij The New Harvest Singers gaan zingen en daar zing ik nog steeds met veel plezier.

Van koor zingen kwam ook kwartet zingen. Zo’n 7 jaar heb ik met veel plezier gezongen in .NL, waarbij we op meerdere conventies met een medaille naar huis mochten gaan.

In 2009 zilver, in 2011 goud en in 2013 zilver.

Ik kijk er naar uit om de kwartetten competitie te gaan presenteren. Ik weet hoe spannend, maar ook hoe leuk het is om met je kwartet dat conventie podium te betreden. Het is hét moment waar je met elkaar vaak hard en hopelijk ook met veel plezier naar toe gewerkt hebt. Ik wens alle deelnemende kwartetten veel plezier nog met alle voorbereidingen en wens ze toe dat ze mogen stralen tijdens de conventie.

Zaterdag 30 maart: Koren competitie

Master of Ceremony: Rob van der Meule

In juni 1983 werden in Vlissingen de Sea Sound Singers opgericht.  Als 19 jarige ben ik daar, onervaren maar met een enorm enthousiasme, voor gaan staan. Het werden meer dan 10 uiterst succesvolle jaren met niet alleen gouden herinneringen maar ook met 4 keer goud tijdens de conventies. Het was het begin van mijn muzikale loopbaan.

Na mijn conservatoriumstudie stond ik als musical zanger/acteur in zeer succesvolle musicals in binnen- en buitenland op de planken.. Maar het (barbershop)bloed kroop waar het niet gaan kon. Ik richtte een Nederlandstalig barbershopkwartet op: ‘Radiotimes’ en daar heb ik twee keer goud mee gewonnen. Dat gebeurde met nog twee andere kwartetten: Trademark en Maelstrom. Daarnaast heb ik sinds 2000 iedere twee jaar het Harmony From Holland Chorus gedirigeerd.  Afgelopen jaar werd de cirkel weer rond met mijn terugkeer bij de Sea Sound Singers na 24 jaren afwezigheid. Dat is een warm weerzien en een nieuw hoofdstuk kan geschreven worden.

Barbershop is en blijft een rode draad in mijn muzikaal bestaan. Niets zo mooi als de jacht op de perfecte boventonen!

< één pagina terug

<< terug naar startscherm