Statische bovenlaag

Achtergrondlicht competities

Achtergrondlicht competities

Licht als decor
In de competities én shows tijdens Sing! 2023 werken we net als vorige keer met achtergrondlicht ipv een vast decor. Elk kwartet en koor kan aangeven welke kleur licht ze bij welke song willen. Er kan gekozen worden voor één basiskleur, en indien gewenst nog één accenttoon daarvan.

Welke keuzes zijn er?
Je kunt kiezen uit de onderstaande kleuren, bijv. geel, rood, groen, blauw, roze, paars; daarna zet je de eventuele accenttoon/accentkleur.
Een accenttoon kan elke andere kleur zijn die jullie willen, de techniek bepaalt de plaatsing van die accentkleuren, mede afhankelijk van de plaatsing van de ledlampen.

Je kunt kiezen uit onderstaand schema. 

Let op: kleuren zijn nooit precies zoals ze hier op je scherm of op papier komen. Hanteer dus de kleurkeuze als kleurrichting en sfeer, probeer geen exacte match met bijv. je kleding te zoeken.

Voorbeelden

Dit is een filmpje met voorbeelden uit 2019, maar je kunt ook eens kijken naar de foto’s van de conventie van 2019 https://eric.ideler.nl/BM/2019/2019-0330-HHconvHans-c-contest/i-kXxSmqV

Bij de koren belichten de ledlampen de voiles die als achterdoek en zijdoeken zijn gedrapeerd. Ledstrips onder de treden van de risers versterken nog eens de hoofdkleur. De treden worden doorschijnend afgerokt. Het zal een ultiem spel worden tussen voorlicht en achtergrondkleuren. De technische crew van Rogier Trok biedt de grootst mogelijke zorg voor de optimale setting.

Bij de kwartetten komen de voiles iets naar voren te hangen. De belichting en de kleurkeuzes voor kwartetten zijn verder hetzelfde al voor koren.  

Waar en hoe doorgeven?
Je kunt de kleurkeuzes doorgeven met het registratieformulier deel 2.
Zet achter de song de kleur die je wilt, bij voorkeur door het noemen van het nummer uit bovenstaand lijstje. Indien gewenst kun je áchter de eerste kleur, die als hoofdkleur wordt gebruikt, aangeven welke accentkleur je eventueel wilt.

Als je méér informatie wilt geven óf vragen aan de organisatie: stuur dan een email naar sing2023@hollandharmony.nl zodat wij  specifieke wensen met de techniek kunnen bespreken.

Na sluiting van de registratietermijn van deel 2 kun je ook altijd nog een email sturen over de volgorde van de songs en het licht, tot uiterlijk 1 maart a.s.

Podiumverkenning
Kwartetten kunnen vrijdag om 08.30 uur het podium verkennen, koren op zaterdag om 08.30 uur.
Dat is een groepsgebeuren van maximaal 15 minuten, waarbij van elk koor/kwartet één afgevaardigde even op het podium kan staan, te zien waar je op het podium komt en er weer van af gaat etc.
Tijdens deze podiumverkenning worden de ingestelde kleuren getoond in het algemeen. Daarin kun je de door jullie aangegeven kleuren voorbij zien komen. Mocht je naar aanleiding daarvan nog iets willen wijzigen, kun je direct ná de podiumverkenning naar de techniek (midden zaal) komen.