Slide save the date
Sing! 2025 - Holland Harmony Barbershop Convention
28+29 March 2025

Nog 255 dagen en dan gaat Sing! 2025 barbershop convention van start!

Alle koren en kwartetten zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het geweldige event volgend jaar 28 en 29 maart in het Orpheus Theater in Apeldoorn.
Laat de voorbereidingen van jouw koor of kwartet zien met #HHsing2025 op de socials of stuur het naar sing2025@hollandharmony.nl !

Oproep:
Wil je ook je steentje bijdragen in de organisatie of als vrijwilliger tijdens de conventie? Neem contact op met conventiemanager Yvonne van Schaik. Dan kunnen we samen kijken hoe ook jij kan bijdragen!

Update Juli 2024

Het zonnetje schijnt en de schoolvakanties beginnen. De grote vakantie uittocht begint maar het Sing! Team neemt maar een klein stapje terug en blijft onder de radar nog bezig met het finaliseren van alle judges, uitzoeken van eventuele hotelkortingen (hou onze website in de gaten), regelen van mooie badges etc, etc

Sing! op de socials
Op social media zien wij posts over jullie voorbereidingen en hoe leuk zou het zijn om in die posts de hashtag #HHSing2025 toe te voegen om zo onze conventie nog meer ruchtbaarheid te geven? Onze dank is groot.

Internationale koren
Verder kunnen we nu melden dat we al 5 internationale koren een inschrijfformulier hebben aangevraagd. Alleen de internationale kwartetten willen nog niet zo lukken. Wellicht hebben jullie ook contacten met internationale kwartetten. Maak ze enthousiast.

Rest mij en het voltallige Sing! 2025 team jullie een geweldige, zonnige, warme zomer te wensen en tot september! Bijna 6 maanden voordat Sing! 2025 zijn deuren opent!

Weetje van de maand:

We slaan een nieuwsbrief over maar mochten jullie vragen hebben dan blijft de Sing!2025 mailbox altijd open: sing2025@hollandharmony.nl
Yvonne van Schaik – Sing! 2025 conventie manager


Update Juni 2024

Wat gaat de tijd snel! Nog minder dan 10 maanden en dan is het al zover.
Dat betekent dat alles steeds concreter wordt. Want een conventie vraagt veel voorbereiding. Nog elke keer ben ik onder de indruk hoeveel mensen actief mee willen denken en werken aan een goedlopende organisatie.

Ook zijn jullie als koren en kwartetten al druk met de voorbereiding. Op Facebook zien al vaak posts waarin jullie bezig zijn met coaches. Dat belooft wat!

Veel belangstelling
In de vorige update lieten we al weten dat we al belangstelling hebben van buitenlandse koren, maar we vinden het ook gaaf om te zien dat ook drie niet-barbershopkoren uit Nederland belangstelling hebben. We hopen natuurlijk dat iedereen ook straks daadwerkelijk op het podium komt te staan.

Helemaal ‘BHS’
We hebben tenslotte een echte BHS-jury en we zijn de eerste in Europa die de competitie volledig volgens de BHS vereisten houden, zoals het gebruik van de BHS software en een ADMIN judge.

Weetje van de maand: Afgelopen maand zijn we als team weer bij elkaar geweest. En naast een heel vruchtbare vergadering, bleek het ook een heel voedzame vergadering te zijn geweest! 


Update April 2024

De lente is begonnen en op dit moment schijnt het zonnetje en zie ik allemaal blije gezichten. Nu zou dat anders kunnen zijn wanneer jullie dit artikel lezen, maar de positiviteit zit beslist in de lucht!

Inschrijvingen zijn gestart
Maar dat komt vast omdat op 28 maart de inschrijvingen voor Sing! 2025 voor HH koren en kwartetten is gestart. En het loopt storm! Wij zijn blij om te melden dat we al 12 koor en 12 kwartet aanvragen hebben, inclusief een paar aanvragen vanuit het buitenland.
Sterker nog, de eerste echte inschrijving komt vanuit Zweden, het kwartet Beyond. Goed nieuws en dit geeft het Sing!Team nog meer energie om er weer een prachtige conventie van te maken. Voor diegenen die nog geen aanvraagformulier hebben, je kunt het aanvragen via: Sing2025@hollandharmony.nl. En doe dat snel! Want vanaf 28
april aanstaande gaan we ook alle niet HH koren en kwartetten uitnodigen.

Ook toegankelijk voor niet-barbershopkoren
En dit jaar gaan we, dankzij ons ijverige communicatieteam, ook een stapje verder. We hebben hier in Nederland een primeur: we gaan onze conventie ook toegankelijk maken voor niet-barbershopkoren! We gaan dit doen aan de hand van persberichten en social media en natuurlijk gaan we ook bijvoorbeeld de Apeldoornse Korenfederatie
aanschrijven. Het Festival Stage geeft hen een mooie gelegenheid om het eens te ‘proberen;’ maar ze zijn ook welkom om deel te nemen aan de Open competitie op zaterdag 29 maart. En mocht jezelf ook nog in een ander niet-barbershopkoor zingen gooi eens een balletje daarover op…

Nog veel uit te pluizen
Terwijl we allemaal druk bezig zijn de aanvragen te laten binnenlopen is het Locatieteam druk met de voorbereidingen op locatie.  Dit team bestaat uit Ragnhild van Dijk en ikzelf, Yvonne van Schaik. Wij zijn druk met de inzingruimtes, catering en aankleding. Ook de techniek bekijken we, we pluizen bijvoorbeeld uit hoeveel
microfoons we nu eigenlijk echt nodig hebben. Natuurlijk worden we ondersteund door de ‘oude rotten in het vak’ want zonder hun ervaring zou het een complexe job zijn. Op de dag zelf hebben we al wat vrijwilligers die ons gaan ondersteunen, maar meer vrijwilligers zijn welkom! Denk aan zaalwachters, couriers etc. Je kent ons
mailadres: sing2025@hollandharmony.nl

Delen maar!
Weetje van de maand:  eigenlijk meer een vraagje van de maand, aan jullie! Er vinden de komende maanden veel conventies plaats die de meeste van jullie vast gaan bezoeken of eraan gaan deelnemen. Hoe leuk is het om de koren en kwartetten die jullie daar ontmoeten te attenderen op onze conventie!

Sing! 2025 conventie manager


Udate Maart 2024

Het wordt weer “conventie”!
Soms komt wijsheid met de tijd. Of is het gewoon de frisheid van de startende lente dat ons deed inzien dat we een communicatieprobleem hebben.
Op 1 maart kwam het hele Sing! 2025 Team samen in Orpheus om elkaar beter te leren kennen en alle taken door te nemen. Al snel bleek dat er een misverstand bestaat in de barbershopwereld: ons Festival werd niet door iedereen als een conventie met een wedstrijdelement gezien. Na veel wikken en wegen hebben we daarom besloten het festival toch weer terug te hijsen in z’n oude jasje, en vanaf vandaag hebben we het weer over de Sing! 2025 barbershop conventie. 

Team vergadering in Theater Orpheus
Deze maandelijkse update komt dus van jullie Sing! 2025 conventiemanager. En met trots, want tijdens de vergadering in Orpheus bleek dat we niet zomaar een groep vrijwilligers hebben om de conventie in 2025 weer neer te zetten. Het team zit vol enthousiasme, is gedreven en is erg kundig. Als conventiemanager voel ik me in goede handen.
Na een korte rondleiding door een nu nog leeg theater kwamen de ideeën naar boven borrelen. We kregen een update van alle teams en elke update riep extra vragen op waarmee we nu aan de slag gaan. Wel konden we al snel verschillende onderdelen aftikken, zoals de extra inzingruimte voor koren, het menu voor tijdens de conventie en de aankleding van het podium en we hebben even zeker gesteld dat er voldoende licht is voor onze 6-koppige jury. De komende tijd gaan we in deze nieuwsbrief verder met het voorstellen van de teams, en gaan we meer tips en info delen.

Inschrijvingen beginnen
Voor deze maand heb ik nog een paar belangrijke mededelingen. Deze maand gaat de nieuwe Holland Harmony website live, en vervolgens openen we ook de inschrijvingen voor de kwartetten en koren. Een belangrijke mijlpaal en ook wel een beetje spannend. Alhoewel, de eerste inschrijving is al binnen, het Spellbound barbershop koor uit Cyprus, dus wie de kop gaat afbijten, dat weten we al. 

Programma Sing! 2025 | Sing! 2025 programma team

Het programma is in grote lijnen bekend. We starten vrijdag met de semi-finals van de kwartettencompetitie. Deze dag sluiten we af met het nieuwe Festival Stage en een afterglow.
Op zaterdag zal de korencompetitie gehouden worden. Er is een competitie voor alle Holland Harmony koren en een Open competitie voor internationale koren én koren die niet zijn aangesloten bij een barbershop organisatie. De finale voor de kwartetten zal ook op zaterdag plaatsvinden. In de finale zingen volgend jaar dus maar liefst 6 Holland Harmony en 6 Internationale kwartetten! We sluiten af met een Show of Champions en natuurlijk de afterglow.

Een extraatje voor Sing! 2025 is ook dat er voor alle HH koren en kwartetten een evaluatie gegeven gaat worden. Voor de kwartetten die in de finale zingen en alle koren zal dit op zaterdag zijn en voor de overige kwartetten op vrijdag.  

Contest Rules | Sing! 2025 competitie team

Zoals bij iedere conventie zijn de Contest Rules ook dit keer herzien. Wij ontlenen onze Contest Rules aan BHS en vaak nemen wij wijzigingen van hen over. Bijvoorbeeld dat groepen van 9 personen of meer (inclusief de dirigent) ook mogen deelnemen. Of dat een kwartet dat een finaleplaats behaalt, geen songs uit een voorronde van dezelfde competitie mag herhalen. 

De reglementen voor Sing! 2025 zijn binnenkort op onze nieuwe website te vinden!
Voor vragen over de Contest Rules of kwalificatie voor BHS, neem even contact op met competition.management.sing@gmail.com.