singtest

Come together at Sing!

Sing! 2021 is de naam van het internationaal barbershop singing festival dat Holland Harmony van 5 t/m 7 februari 2021 organiseert in NH de Koningshof in Veldhoven. Sing! is een uitnodiging aan eenieder om mee te zingen. Doe mee aan de competitie met je barbershop koor of kwartet. Die uitnodiging is ook gericht aan barbershoppers uit andere landen. Zonder enige kwalificatie kunnen buitenlandse koren en kwartetten meedoen aan onze internationale competitie. Het festival is een ontmoetingspunt voor iedereen die van barbershop houdt.

Op deze pagina staat voorlopig al het nieuws omtrent het Sing! festival – als we later meer te melden hebben, gaan we de pagina’s uitbreiden.Programma (voor zover bekend)


Nationale en internationale competitie

Tijdens het Sing! Festival hebben we een nationale en internationale competitie. Let wel; het is geen Europese conventie. Buitenlandse koren en kwartetten hoeven zich dus niet te kwalificeren voor deze internationale competitie.

De internationale en nationale competitie worden op dezelfde dag gehouden; kwartetten op vrijdag, de koren op zaterdag. De deelnemers van de diverse competities treden in een mix op maar hebben hun eigen classificering en prijzen.

De Holland Harmony koren en kwartetten houden dus hun eigen nationale competitie. Alleen koren en kwartetten aangesloten bij Holland Harmony kunnen Nederlands kampioen worden.


De kosten van deelname aan het festival

Goed nieuws: de kosten van inschrijving, maaltijden en kamers zijn nagenoeg gelijk aan die van de conventie in 2019. Hierbij de belangrijkste prijzen:

Deelnemers bijdrage:                            € 120,- (deelnemers t/m 30 jaar krijgen 50% korting)

Kosten tweepersoonskamer:               € 100,-  (per kamer per nacht)

Passe-partout (bezoekers)                    € 85,- €


Aanmelden

Wil je meedoen aan de competitie, dan graag aanmelden voor 1 mei 2020 via Sing2021.registration@outlook.com

Vermeld daarbij je kwartet- of koornaam en de contactpersoon die later de registratie gaat doen. Het festivalteam heeft verder nog geen gegevens nodig, aanmelden is alleen nodig voor de volgordebepaling en om het programma verder te kunnen uitwerken.


Procedure inschrijving

1

Aanmelden koor /kwartet via contactpersoon > voor 1 mei 2020

2

Registreren

Contactpersoon krijgt oproep om alle deelnemers in het koor/kwartet te registreren via het Excell formulier: Registratieformulier voor deelnemers en bestelformulier voor overnachtingen, lunches, diners en parkeerkaarten.

Mail het ingevulde formulier naar sing2021.registration@outlook.com

3

Betaal het bedrag wat op het registratieformulier is aangegeven ( je krijgt dus geen factuur)

4

Inschrijven competitie > songs /dirigent


Bepalen volgorde optreden tijdens competitie: de loting

Bij vorige competities werd de loting voor de volgorde van optreden tijdens de zitting van de Raad van Afgevaardigden gedaan. In die loting werden alle aangesloten koren en kwartetten meegenomen. Bij uitval van een deelnemend koor/kwartet schoof iedereen één of soms wel 5 plaatsen op.

Daarom gaan we nu pas loten als we alle aanmeldingen binnen hebben. We loten alleen met koren en kwartetten die aangeven dat ze mee willen doen. Dat voorkomt dat je ineens ongewild een paar plaatsen naar boven opschuift. We houden rekening met dirigenten die voor 2 koren staan of die in 1 koor zingen en een ander koor dirigeren.


Ruilen van plek?

Als je niet tevreden bent met de plaats in de volgorde, dan mag je met een ander koor/kwartet ruilen. Uiteraard alleen als beide koren/kwartetten het hiermee eens zijn. Het festivalteam gaat dat niet voor je regelen. Als je wilt ruilen, dan zul je zelf contact moeten zoeken met het koor/kwartet dat zingt op een tijdstip dat jij eigenlijk zou willen zingen.

Omdat we bij het loten al rekening houden met dirigenten die voor 2 koren staan of die in 1 koor zingen en een ander koor dirigeren, hopen we het ruilen zoveel mogelijk te voorkomen maar het mag wel. Als je ruilt, willen we dat graag weten zodat we de website aanpassen en iedereen de juiste volgorde kent.


Jury

Tijdens de competitie zijn er 6, door BHS gekwalificeerde, juryleden,


Vragen of iets niet helemaal duidelijk over de competitie?

Mail dan gerust naar Anne Loes Gordijn: sing2021.competition@gmail.com


Het Festival Team

Een nieuw festival, een nieuw Festivalteam, hierbij een korte intro van alle leden:

Rob Veltman: voorzitter Festivalteam
Voor de tweede keer mag ik het team leiden dat het festival (eerder conventie) organiseert. We zijn met zes personen die ontzettend gemotiveerd zijn om het festival Sing! 2021 tot een daverend succes te maken. Het is heel fijn dat er nog steeds zulke geweldige mensen binnen Holland Harmony zijn die zo’n klus kunnen en willen doen. Ik ben daarom erg trots op dit team !
Het thema van ons festival “Sing!”spreekt me enorm aan, omdat het in de kern is wat ons allemaal bindt binnen Holland Harmony en meer algemeen binnen de barbershopwereld. Zingen is waarom het draait, of dat nu tijdens de competitie is of tijdens de vele gezellige evenementen tijdens dit weekend. Met festival Sing! 2021 hopen we tevens mensen van buiten de barbershopwereld te interesseren voor onze muziek.
Zelf ga ik ook meezingen. Bij  T-Sing! ben ik enthousiast geworden over de ambitieuze benadering van het barbershoppen. Steeds met elkaar blijven werken om op een next level te komen met professionele zang. Verder ga ik tijdens het weekend genieten van al die ontmoetingen met collega’s en vrienden waarmee ik deze fantastische hobby deel.
Het is ook hartstikke leuk dat we deze keer ook deelnemers uit andere landen mogen begroeten. Het is mooi om te horen en te ervaren hoe barbershop in andere landen wordt beleefd. Dat verrijkt onze barbershop-horizon. Het jeugdkoor is de toekomst van barbershop. We geven hen een speciale plaats, om duidelijk te maken dat barbershop voor en van alle leeftijden is. Ik wens iedereen een fantastisch festival toe. Geniet van het zingen en van elkaar.

Thea van Bergen:  shows- and entertainment
“Sing! Sing! Ja….zing! Zingen….. dat ís mijn leven van jongs af aan en nog steeds ben ik actief in het koor en met mijn zussen. Mijn motto is: een dag niet gezongen is een dag niet geleefd! En wat heerlijk dat er zóveel mensen zijn die óók zingen in onze barbershop-organisatie. Ik draag graag mijn steentje bij om het barbershop singing festival ook in 2021 weer tot een feestje te maken! Ik hoop dat jullie er allemaal zijn, zodat we samen kunnen zingen!”

Louis Smits : facility en techniek tijdens Sing! 2021.
“Een leuke en spannende klus om te doen met alle voorbereidingen die er gedaan moeten worden. Ik woon is ’s-Hertogenbosch en begon al met zingen in 1995 bij de Duketown Barbershop Singers. Daarna in diverse kwartetten en sinds 2015 bij het Tilburgse mannenkoor T-SiNG!. Ik vind het heerlijk om tenor te zingen en doe er veel voor.
Wij doen ons uiterste best om het festival voor iedereen aantrekkelijk te maken. Ik hoop dat jullie allemaal een prachtig weekend gaan meemaken en daarvoor een goede voorbereiding zullen hebben.”   

Anne Loes Gordijn : organisatie competitie en de juryleden tijdens dit festival.
“Dat is een flinke klus, organisatorisch veel werk en waarschijnlijk ad-hoc tijdens het festival op onverwachte dingen kunnen inspringen. Ik draai al zo’n 27, 28 jaar mee in de barbershopwereld en ben ook in mijn eigen koor actief geweest in allerlei functies.
Ik zing baritone en ik ben er ook écht eentje maar ik kan wel alleen een lamp indraaien 😉
Ik wens jullie allemaal een heel erg leuk, gezellig en boeiend weekend zo in het begin van een nieuwe “roaring twenties”

Merijn van den Hout: financiën
In de wereld van barbershop val ik met mijn 30 jarige leeftijd nog onder de jeugd. Dat zegt wel iets over de gemiddelde leeftijd van barbershopzangers. Het zou heel mooi zijn als het wat algemener bekend was en ook populair onder jongere mensen. Ik wens dan ook dat iedereen, zowel jong als oud, meer in aanraking kan komen met deze fantastische muziekstijl.
Daarbij denk ik dat mensen het vooral gewoon zelf moeten doen en niet alleen moeten horen. Het samen zingen van al die prachtige akkoorden geeft een heerlijk gevoel. Dus ga lekker met familie en vrienden zingen, ook al hebben ze nog nooit gezongen. Daar is ook al een oplossing voor: de tag! Simpel en toegankelijk en als resultaat veel blije mensen.
Tot 5 jaar geleden had ik zelf ook nog nooit van barbershop gehoord, totdat ik bij toeval T-SiNG! zag optreden. Ik was positief verrast over de muziekstijl, en dat bleek dus een naam te hebben! Ik heb mij snel aangesloten en geniet sindsdien van alle leuke dingen die de barbershopwereld mij kan bieden.
Het hoogtepunt daarin is “ons” 2-jaarlijkse feestje waar iedereen samenkomt. Ik ben dan ook enthousiast aan het werk om daar aan bij te kunnen dragen en ook de komende editie weer tot een succes te maken.

 

Maria Driessen: Communicatie
“Echt een mooie uitdaging voor een communicatie-ontwerper: zorg dat iedereen in de barbershopwereld en daarbuiten weet heeft van ons fantastische evenement en alle bijverschijnselen. En dat iedereen die meedoet tot in de puntjes is geïnformeerd. Poe!  Naast dit klusje ga ik natuurlijk ook zelf meezingen als baritone in mijn koor the Southern Comfort Barber Gals.  See you at Sing! 2021”