Top Gun Quartet School 2020

De Faculty!

Drew Ochoa

Drew Ochoa is de lead van kampioenskwartet After Hours. Hij leerde barbershop kennen tijdens het laatste jaar van high school en was meteen gegrepen. Hij koos voor Bowling Green State University vooral vanwege de diepgewortelde barbershop tradities. Hier vormde hij Prestige, een collegiate kwartet, waarmee hij in 2011 kampioenskwartet werd voor Collegiate kwartetten. Drew heeft een Bachelor in Choral Music Education en een Master in Voice Performance. Hij woont in Orlando, Florida, waar hij werkzaam is bij Disney World en met Voices of Liberty zingt in Epcot.

Dan Wessler

Dan Wessler is de bas van kampioenskwartet After Hours en komt oorspronkelijk uit Peoria, Illinois. Hij is afgestudeerd in Music Education en heeft een Master in Chorus Conducting. Op dit moment dirigeert hij het Freeport High School programma in Freeport, Illinois. Daarnaast is hij de director van The New Tradition. Een barbershop koor uit Northbrook, Illinois, die in de prijzen valt. Hij is vaak actief als faculty of director bij Youth in Harmony evenementen waar het zijn doel is om jongeren kennis te laten maken met de vreugde die zingen brengt. Dan is een getalenteerd arrangeur. Hij heeft zowel contestable als non-contestable songs op zijn naam staan voor zowel After Hours als andere groepen uit de Mid West. Kijk voor zijn arrangementen op www.dwarrangements.com.

Andrew Rembecki

Andrew Rembecki is een Singing Judge, dirigent, zangdocent en zanger. Hij begon in 2004 met barbershop zingen, geinspireerd door zijn muziekdocent op de middelbare school. Hij groeide door in zijn barbershop ervaring en begon in 2008 te zingen bij Central Standard waar hij associate director werd. Central Standard behaalde een 2e plek tijdens de Internationale conventie in 2016. Daarnaast zong hij tenor in Vintage Stock, die in 2017 de kampioenskwartet werden tijdens de Central States District Conventie. Andrew behaalde in 2011 een Bachelor of Science in Muziekeducatie aan de Northwest Missouri State University en in 2013 behaalde hij daar zijn Master of Science in Educatie. Momenteel woont Andrew in München en is hij erg actief als coach.

Theresa Weatherbee

Theresa Weatherbee is een gecertificeerde Performance Judge voor BHS en Harmony Inc. Zij is een performance coach van wereldklasse voor allerlei soorten performers waaronder openbare sprekers, muziektheater artiesten en professionele muzikanten. Ze staat bekend om haar alomvattende passie voor het podium en haar grootste missie is om iedere performer naar een volgend niveau te brengen en te leren hoe je de geloofwaardigheid van de performance kunt vergroten. Dit doet ze door continue educatie en ontwikkeling.

Theresa neemt alle elementen uit haar eigen opleiding en podiumervaring mee in haar coachings waarin ze gelooft dat iedere performer een unieke persoonlijkheid en individuele karakteristieken bezit. Ze helpt hen om hun eigen krachten en podium identiteit te ontdekken en te ontwikkelen terwijl het de gehele performance ervaring verrijkt.

Duncan Whinyates

Duncan Whinyates heeft 30 jaar ervaring in competitief a capella zingen en is eervol toegevoegd aan de BABS Hall of Fame.

Het begon allemaal toen hij lid werd van zijn regionale koor, Anvil Chorus, waar hij als kleine jongen begon en later director werd. Binnen zijn kwartet carrière heeft hij 5 keer de Britse conventie gewonnen, in 3 verschillende stempartijen. Daarnaast zong hij lead in Reckless, het eerste Britse kwartet die de top 20 behaalde tijdens de BHS Internationale Conventie in 2017, en bas in gemengd kwartet Hannah and the Hurricanes, waarmee hij 2e werd tijdens de World Mixed Quartet competitie. Momenteel is hij director van Male Vox, en nieuw mannenkoor uit Engeland die afgelopen oktober de Internationale Conventie in Ierland hebben gewonnen.  

Stuart Sides

Stuart is een zangdocent en een vocal, performance en presentation coach. Hij is een koordirigent en kwartetzanger met meerdere nationale en internationale medailles. Daarnaast is hij regelmatig faculty bij Harmony Colleges in Europa en Harmony University in Nashville. Stuart maakt ook vocale teach tracks voor groepen en heeft een mobiele opname studio.

Stuart heeft een gevarieerd vocaal leven sinds hij begon met zingen in kerkkoren toen hij 6 was. Hij begon met barbershop in 1978 (toen hij 9 was) maar heeft sindsdien ook nog veel gezongen in gemengde a capella groepen en klassieke koren, maar in het bijzonder heeft hij gezongen in vier kampioenskwartetten van de Engelse Nationale Conventie in 1993, 1994, 2004 & 2005 ( bass, bariton, lead en bariton) en heeft met ieder kwartet zijn land vertegenwoordigd tijdens de Internationale Conventie. Sinds hij naar Nederlands is verhuisd heeft hij in drie Nederlandse kampioenskwartetten gezongen in 2008 (Xperience, bariton) 2011 (Trademark, bariton) en 2015 (Maelstrom, Tenor). Door dit laatste kwartet werd Stuart één van de weinigen die in alle vier stempartijen een gouden medaille heeft gewonnen! Momentueel zingt hij bass in mannenkwartet Foreign Affair.

Zijn carrière als dirigent begon in 1984 (op 15-jarige leeftijd) met een barbershop koor. Ook hierbij behaalde hij grote successen door in 1998 en 2006 Nationaal kampioen te worden. In Nederland bracht Stuart iSing naar een nationale zilveren en bronzen medaille en in 2013 werd Sound Waves Nationaal Kampioen EN 2e bij de Europese Conventie, waarnaast ook nog een gouden medaille in Ierland (2013) en Spanje (in 2014) onder zijn directie. Momenteel is hij dirigent van No Borders Show Chorus, Momentum, New Harvest Singers, Chain Reaction en Heart & Soul.

Stuart Owen

Stuart zingt al 29 jaar competitief barbershop en komt uit een echte Barbershop Familie! Barbershop is dus al veel langer deel van zijn leven. Zijn eerste kennismaking was toen hij pas 4 jaar oud was en ‘The Bron’s Tones’ (Sweet Adelines Queens van 1971) hoorde. Zijn moeder (LABBS kampioen uit 1991 met ‘Tapestry’) luisterde al naar songs om ze te leren voordat LABBS uberhaupt bestond!

In 2000 werd Stuart, na sinds 1991 lid te zijn geweest van zijn lokale koor, lid van de ‘Cambridge Chord Company’ waar hij al snel deel uitmaakte van het music/creative team. Met 7 BABS kampioenschappen binnen 9 jaar op hun naam en de titel ‘Choir of the World’ behaald tijdens het internationale Eisteddfod werd het koor meteen één van de meest succesvolle koren uit de BABS geschiedenis. Ze deden 4 keer mee aan de Internationale conventie van BHS en behouden het record voor hoogst scorend BABS koor met 83,6% in Montreal, waarmee ze 11e werden.

Stuart first started competing in Quartet in 2001 with ‘Prime Time’ (along with Stuart Sides) and they managed to win the BABS Quartet Gold in 2004. This meant that in 2005 Stuart tasted the enjoyment of the international quartet contest in Salt Lake City for the first time.

Stuart begon in 2001 deel te nemen aan conventies met kwartet ‘Prime Time (samen met Stuart Sides) en in 2004 wonnen ze goud tijdens de BABS conventie. Dit betekende dat ze in 2005 voor het eerst ervaarden hoe het voelde om op het podium te staan tijdens de Internationale Conventie, ditmaal in Salt Lake City. In 2009 won Stuart zijn 2e gouden BABS medaille met ‘Evolution’ waarmee ze ook tweemaal het Internationale podium betraden in 2010 (Philadelphia) en 2011 (Kansas City). Zijn 3e gouden BABS Medaille won hij in 2016 met ‘Portobello Road’ waarmee hij in 2016 (Nashville) en 2017 (Florida) de eer had deel te nemen aan de Internationale Conventie.

Ook zijn vrouw, Helen, is een succesvol barbershopper en zijn rots in de branding! Ze zong tenor in ‘Finesse’, het meest succesvolle kwartet uit het Verenigd Koninkrijk, ooit. Ze behaalden 7 keer de top 10 tijdens de Sweet Adelines Internationale Conventie met als hoogtepunt een 3e plaats!

Tijdens zijn barbershop loopbaan heeft Stuart veel koren en kwartetten gecoached en wordt hij vaak gevraagd als coach tijdens de BABS Harmony College.

Patrick Bergers & Martijn Hoeksema

Patrick en Martijn zullen tijdens het Top Gun kwartetweekend als duo coachen. Gezamenlijk zijn ze op verschillende fronten succesvol: als bariton (Patrick) en tenor (Martijn) zingen ze samen in Men2B waarmee ze in 2017 goud en in 2019 zilver behaalden tijdens de Holland Harmony Conventie, daarnaast zijn beiden erg actief binnen Momentum, waarmee ze na enkele repetities goud behaalden tijdens de conventie in 2019. Martijn is jarenlang director geweest van Whale City Sound waarmee hij meerdere conventies achter elkaar als kampioen werd bekroond. Patrick was gedurende deze tijd zijn assistant director.

Martin Ford

Martin Ford is een vocal coach die zich specialiseert in zingen en performance. Hij coacht op allerlei niveau’s, van beginners tot aan Nationale en Europese kampioenen. Voordat Martin begon met barbershop was hij hoofd voorzanger bij Leeds Minster, waar hij dagelijks aanwezig was van zijn 9e tot zijn 15e, en rond de 2200 diensten heeft gezongen. Door zijn jaarlijkse koor tours heeft Martin de kans gekregen om in de meest prestigieuze zalen van Engeland te mogen zingen, waaronder St Paul’s Cathedral, Westminster Abbey, Worcester Cathedral en The Royal Albert Hall. Hij heeft ook trombone gespeeld in de Leeds City Senior Brass Band en een aantal andere jazz en swing groepen, terwijl hij koper en zang studeerde aan de Leeds College of Music.

Sinds Martin begon met barbershop in 1983 heeft hij 9 nationale gouden medailles gewonnen, en heeft hij 5 keer BABS vertegenwoordigd tijdens de Internationale Conventie met een kwartet, en 2 keer met zijn koor The Cambridge Chord Company. Hij heeft ook 3 zilveren medailles gehaald tijdens Europese conventies met een kwartet.

English

Drew Ochoa

Drew Ochoa, lead of champions quartet After Hours, was introduced to the barbershop style in his senior year of high school and immediately fell in love. His decision to attended Bowling Green State University was strongly influenced by the school’s deep-seeded roots in barbershop singing. Here he formed a quartet and earned a gold medal with the 2011 International Collegiate Quartet Champions, Prestige. Drew has a Bachelor’s in Choral Music Education from Bowling Green State University and finished his Master’s in Voice Performance at Roosevelt University in 2014. He lives in Orlando, FL where he works at Disney World as a member of the Voices of Liberty in Epcot. Drew enjoys reading out loud, listenin’ to Salsa music, and eating mangoes.

Dan Wessler

Dann Wessler, bass of champions quartet After Hours, a native of Peoria, IL, holds a degree in music education from Bradley University and a master’s degree in choral conducting from Western Illinois University. He currently directs the Freeport High School choral program in Freeport, IL. Dan is also the director of The New Tradition, an award-winning barbershop chorus based in Northbrook, IL. He has frequently acted as a clinician/boys’ choir director at Youth In Harmony events, which aim to introduce young people to the joys of lifelong singing. Dan is a skilled barbershop arranger, writing contest and non-contest music for After Hours and various other quartets and choruses around the midwest. His other interests include symphonic music, the Beatles, and the Monty Python Comedy Troupe. Check out Dan’s arrangements here! ​​www.dwarrangements.com

Andrew Rembecki

Andrew Rembecki is a singing judge , director, voice teacher, singer, and middle school choral teacher. He began singing barbershop in 2004, inspired by his high school music teacher. He continued to grow in his barbershop experience and joined Central Standard in 2008 where he became associate director. Central Standard earned 2nd place in the 2016 International Chorus Competition. He is the tenor of the 2017 Central States District Champion Quartet, Vintage Stock.

Andrew graduated from Northwest Missouri State University in 2011 with a Bachelor of Science in Music Education, and again from Northwest in 2013 with a Master of Science in Education. He currently lives in Munich and is active as a barbershop coach all around the world.

Theresa Weatherbee

Theresa Weatherbee is a Certified Performance Judge for BHS and Harmony, Inc. She is a world class performance coach to all types of performers including public speakers, musical theatre performers, and professional musicians. Known for her “all-consuming passion” for the stage, Theresa’s main mission is to help the performer take their already existing performance skills to new heights and learn how to achieve believability through continued education and development.

Theresa brings all the elements of her theatre training and stage experience into her coaching sessions, believing that every performer possesses a unique personality and individual characteristics. She helps them to discover and develop their own stage personality while enriching their total performance experience.

Duncan Whinyates

Duncan Whinyates has thirty years experience singing a capella competitively and has been inducted into the Babs hall of fame.

He joined his local club, the Anvil Chorus as a young boy and later enjoyed many years as their director. His quartet career has earned him five British championships across three voice parts. In addition, Duncan sang lead in Reckless, the first British quartet to make the elusive top twenty at the Barbershop Harmony Society international convention and earned a silver medal singing bass with mixed quartet Hannah and the Hurricanes at the mixed quartet World Championships. Currently he directs Male Vox, a male chorus from BABS, who won the international convention in Ireland this last October.

Stuart Sides

Stuart is a singing teacher and vocal, performance and presentation coach. He is a chorus director and quartet singer with numerous national and international medals and championships and a regular faculty member at Harmony Colleges in Europe. Stuart also makes vocal learning materials for groups and has a mobile recording studio.

Stuart has had a varied vocal life since he first started singing in church choirs when he was 6. In 1978 (when he was 9) he started in barbershop but he has since then also sung in mixed voice a cappella groups and classical choirs but most notably he has sung in four UK National Champion barbershop quartets in 1993, 1994, 2004 & 2005 (bass, baritone, lead and baritone) going on to represent his country in the International Championships each time and since moving to Holland has sung in 3 Dutch Champion Quartets in 2008 (Xperience, baritone), 2011 (Trademark, baritone) and 2015 (Maelstrom, tenor). This last quartet puts Stuart in a very small group of people who have won quartet gold medals in all four parts! Stuart now sings bass in male quartet Foreign Affair.

His directing career began in 1984 (at 15 years old) with a barbershop chorus. Again he achieved major success in 1998 and 2006 taking two choruses to National Championships. In the Netherlands, Stuart took iSing to national chorus silver and bronze medals and in 2013 directed Sound Waves to National Gold AND European Silver Medals as well as other International invitational Gold medals in Ireland 2013 and Spain 2014.

Stuart is currently the director of No Borders Show Chorus, Momentum, New Harvest Singers, Chain Reaction and Heart & Soul.

Stuart Owen

Stuart has been singing barbershop at a competitive level for 29 years and is part of a Barbershop Family! He has actually been ‘absorbed’ in barbershop for a lot longer! His first exposure was when he was 4 (whilst being taken to nursery school) listening to the awesome ‘The Bron’s Tones’ (Sweet Adeline’s international champions in 1971). His Mother (a LABBS Quartet champion in 1991 with ‘Tapestry’) would listen to recordings to learn new songs before LABBS had even formed!
In 2000 after singing with his local chorus since 1991, Stuart moved to the ‘Cambridge Chord Company’ chorus where he soon joined the Music / Creative team. With 7 BABS chorus wins in 9 years and becoming the very prestigiously titled ‘Choir of the World’ at the international Eisteddfod, this was one of the most successful choruses in BABS history. Competing 4 times at international, they still hold the record for the highest placed and scoring BABS chorus at international coming 11th in Montreal with an 83.6%
Stuart first started competing in Quartet in 2001 with ‘Prime Time’ (along with Stuart Sides) and they managed to win the BABS Quartet Gold in 2004. This meant that in 2005 Stuart tasted the enjoyment of the international quartet contest in Salt Lake City for the first time.
It wasn’t until 2009 that Stuart won his second BABS Quartet Gold medal. This came with a quartet called ‘Evolution’ again this took Stuart to international twice 2010 (Philadelphia) and 2011 (Kansas City)
Stuart won his third Quartet gold medal in 2016 with ‘Portobello Road’. Again, bringing two international contests in 2016 (Nashville) and 2017 (Florida).
Stuart is also blessed to have a very successful Barbershop wife, Helen, who is his rock! She sang Tenor in ’Finesse’. The most successful UK quartet in history. Reaching top 10 at the Sweet Adeline Internationals no less than 7 times! achieving as high as 3rd place!
Throughout this time Stuart has coached many choruses and quartets and has often been on the Quartet Coaching staff of the BABS Harmony College.

Patrick Bergers and Martijn Hoeksema

Patrick and Martijn will coach as a duo during the Top Gun Quartet Weekend. As a team they have are successful in many ways: as the bariton (Patrick) and tenor (Martijn) of Men2B they won gold in 2017 and silver in 2019 during the Holland Harmony Convention. Both are also active members of Momentum, with which they won gold during the 2019 convention after only a few rehearsals. Martijn was a former director of Whale City Sound with who he won gold several years running during Holland Harmony Conventions. Patrick was his assistant director at the time.

Martin Ford

Martin Ford is a vocal coach who specialises in singing and performance. He coaches at all levels from complete beginner to National and European Champion status. Prior to joining barbershop, Martin was Head Chorister at Leeds Minster, where he attended daily from the age of 9 to 15, completing an estimated 2200 choral services. Yearly choir tours meant that Martin sang in some of the UK’s most prestigious choral venues including St Paul’s Cathedral, Westminster Abbey, Worcester Cathedral, and The Royal Albert Hall. He also played trombone in the Leeds City Senior Brass Band as well as jazz and swing groups whilst studying brass and voice at the Leeds College of Music.

Since joining barbershop in 1983, Martin has won 9 National quartet gold medals and has represented BABS at International Contest on 5 occasions in quartet and twice in chorus with The Cambridge Chord Company. He has also won 3 European Silver medals for quartet singing. Martin has been educating at Harmony Colleges since 1995, coaching for BABS, Holland Harmony, DABS, BinG!, and in Dubai.


Registratie is geopend!

Wat kan je verwachten?
Het Top Gun Quartet School biedt een volledig weekend voor kwartetten met coachings (3 uur per kwartet), workshop specifiek gericht op kwartetten en veel tijd om te zingen waarbij de ontwikkeling van skills rondom vocal production, muzikaliteit en performance voorop staan.

Waar en wanneer?
De Beukenhof in Biezenmortel: Vrijdag 17 januari 18.00 uur tot zondag 19 januari 17.00 uur


Kosten?

210 euro inclusief 2 overnachtingen in een gedeelde kamer, ontbijt en lunch op zaterdag & zondag en diner op zaterdagavond. Tegen een meerprijs van 55 euro is het mogelijk om een enkele kamer te reserveren.


Waar kan ik kaarten kopen?

https://www.eventbrite.com/e/hh-quartet-top-gun-school-tickets-66821754667

!!! Ieder kwartetlid dient zich te registreren en zelf aan te geven met welk(e) kwartet(ten) wordt deelgenomen aan het weekend.

Vragen?
Neem contact op met het Educatie Team: ec@hollandharmony.nl


De eerste coaches zijn bekend…

Met een grote glimlach kunnen we aankondigen dat Drew Ochoa (lead van After Hours), Dan Wessler (bas van After Hours) en Andrew Rembecki (tenor van Vintage Stock & assistant director Central Standard) de eerste namen zijn van de faculty!

Wil jij samen met je kwartet een heel weekend lang genieten van coachings van deze geweldige faculty, handige tips en tricks ontvangen en netwerken met kwartetten vanuit heel Europa? Meld je dan vanaf 1 oktober via deze pagina aan! Alle informatie over tijden, locatie en hoe aan te melden worden dan bekend gemaakt.

Er is plek voor een beperkt aantal kwartetten dus wees er snel bij!


Save the date!

Dit wordt een fantastisch weekend specifiek gericht op kwartet educatie en coaching. Kwartetten vanuit alle Europese organisaties kunnen zich hiervoor aanmelden dus het wordt ook een mooie gelegenheid om te netwerken en gezamenlijk kennis en ervaringen te delen.

Zet de datum alvast in de agenda: 17 t/m 19 januari 2020

Aanmelden kan vanaf 1 oktober 2019!

Houd deze pagina en de Facebook van het Educatie Team in de gaten voor meer info.


This will be a fantastic weekend of quartet-specific education and coaching. The event will be open to quartets from all European barbershop organisations, so will also be a great opportunity to network, and share knowledge and experiences.

Don’t forget to block the dates in the diary: 17 – 19th of January 2020

Registrations opens October 1st 2019!

Keep an eye on this website and the Holland Harmony Education Facebook for more information.