World Choir Games 4 tm 16 juli 2020 in Gent en Antwerpen

Van 4 t.m. 16 juli 2020 worden in Antwerpen en Gent de “Olympische spelen” voor niet-professionele koren georganiseerd. Er komen koren naartoe van over de hele wereld inclusief volksliederen voor de winnaars en een vlaggenparade tijdens de slotceremonie.

Het is een groots tweejaarlijks evenement:
– 2012 Cincinnati – USA
– 2014 Riga – Letland
– 2016 Sochi – Rusland
– 2018 Tshwane – Zuid Afrika
en in 2020 dus in Antwerpen/Gent! Een unieke kans voor ons Nederlanders om aan zo’n groots evenement deel te nemen. Je hebt iets om met je koor naar toe te werken, goed voor de saamhorigheid, om een hoger level te halen, nieuwe vrienden te maken voor uitwisseling op termijn etc. etc.

Wie worden er verwacht?
– zo’n 25 à 30.000 zangers!

Voor uitgebreide informatie: klik hier >>

Het programma voor deelnemers beslaat 2x 4 dagen: 4 dagen voor de ene groep deelnemers (6 t/m 9 juli 2020), een rustdag/wisseldag hotels en 4 dagen voor de andere groep deelnemers (12 t/m 15 juli 2020). Plus aankomst/vertrekdagen, openings- en sluitingsceremonies. Je mag natuurlijk ook aan alle 8 dagen deelnemen.

Er is een Champions Competitie, toegankelijk voor koren met de nodige ervaring met binnen- en buitenlandse optredens en wedstrijden en een Open Competitie, toegankelijk voor alle koren van elk niveau.

De koren worden in gedeeld in 27 categorieën. In de categorieën 1 t/m 13 (indeling naar leeftijd, M/V, groepsgrootte e.d.) kun je je maar voor één categorie inschrijven, in de categorieën 14 t/m 27 (stijlgebonden categorieën) kun je in meerdere categorieën meedoen (bv. Jazz en Popkoren). Het advies van de organisatie is om aan maximaal 2 categorieën per 4 dagen mee te doen.

BARBERSHOPKOREN ZOUDEN ZICH BIJVOORBEELD KUNNEN INSCHRIJVEN IN DE CATEGORIE SCENIC POP/SHOWKOREN. Categorie 24. De competities voor deze categorie vallen in de eerste 4 dagen van de Games.
Vooraf is er tijd voor een podiumverkenning en geluidscheck.
Na afloop van alle wedstrijden krijg je een 45 minuten durende evaluatie/coaching.
Iedere competitiedeelnemer ontvangt een prijs of een aandenken.

Naast de wedstrijden kun je deelnemen aan:
– niet competitieve evaluaties met jurybeoordeling
– workshops
– Vriendschapsconcerten
– coachings op aanvraag
– individuele coachings

Je kunt ook als individu deelnemen en b.v. de wedstrijden of concerten volgen.

Verder wordt er van alles georganiseerd zoals Galaconcerten (moet je een ticket voor kopen)
World ChoirVillage waar je in een festivalsfeertje anderen kunt ontmoeten, gebruik maken van het open podium, eten, relaxen etc. En nog veel meer leuks. En zoals dat gaat met koren zal overal gezongen worden, op straten en pleinen, cafés, restaurants etc.

Boekingen:
Early Bird vóór 16 september 2019 geeft korting.

Voor iedere activiteit (bv. een wedstrijd) waarvoor je je moet registreren betaal je € 250,- per koor (earlybird), anders € 500,- voor de 1e en €250,- voor de volgende activiteit. Voor iedere andere activiteit (bv. individuele koorcoaching) betaal je € 250,-.
Bij één inschrijving wordt je gratis ingedeeld voor het geven van een Vriendschapsconcert.
Je kunt er voor kiezen om een totaal evenementenpakket te kopen, inclusief overnachtingen. Voordeel is dat je per bus vanuit je hotel naar de locatie wordt gebracht waar je moet zijn.
Als je in een straal van minder dan 150 km van Antwerpen/Gent woont en geen overnachting nodig hebt, betaal je deelnemersgeld per persoon i.p.v. een totaal pakket. Dan moet je verder zelf voor vervoer etc. zorgen.
Deelnemers hebben overigens wel gratis openbaar vervoer.

Om alle vragen goed én snel te beantwoorden staat de organisatie AdemaMusica volledig ter beschikking. AdemaMusica is inmiddels door Interkultur (de organisatie die verantwoordelijk is voor de activiteiten in het kader van de World Choir Games) aangewezen als Partner Agency. Dit betekent voor jullie in de praktijk: geen extra kosten, maar wel alle denkbare ondersteuning! Mocht je een nadere toelichting willen tijdens een bestuurs- of andere vergadering, laat dat weten. Zij komen graag -zonder extra kosten- naar je toe!

Zie vanaf 10 februari ook www.ademamusica.nl met alle informatie. Of anders tot die datum info@ademamusica.nl of +31 (0)6 2184 3943.

Er zijn enkele info-pakketten beschikbaar, op te vragen bij secretaris@hollandharmony.nl
Maar je vindt ook alle info op bovengenoemde website.